شماره تماس 24 ساعته پلیس فتا

شماره تماس 24 ساعته پلیس فتا
افرادی که گرفتار مجرمان سایبری شدهاند، میتوانند به صورت شبانه روزی با شماره تماس ۲۴ ساعته پلیس فتا یعنی شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند. این شماره به صورت شبانه روزی پاسخگوی هموطنان عزیز است و افرادی که نیاز به راهنمایی یا مشاوره کارشناسان پلیس فتا داشته باشند، میتوانند با این شماره تماس حاصل فرمایند.
شکایت با شماره تماس 24 ساعته پلیس فتا
شکایت از وبسایتهای اینترنتی یا کلاهبردارانی که در فضای مجازی فعالیت میکنند، باید در پلیس فتا و دادسرای جرایم رایانهای ثبت شود. اما روشهای گوناگونی برای شکایت آنلاین به پلیس فتا وجود دارند که یکی از آنها تماس تلفنی با پلیس و ثبت شکایت است.
شاکیان میتوانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ که شماره تماس 24 ساعته پلیس فتا است تماس بگیرند و در هر نقطه از کشورمان که زندگی میکنند، مراحل ثبت شکایت خود را از این طریق ادامه دهند. البته به خاطر تماسهای مکرر، این شماره معمولاً اشغال است و کسانی که میخواهند به صورت تلفنی شکایت خود را ثبت کنند، باید مدت زمان زیادی را منتظر بمانند.
اما راهکارهای دیگری مانند مراجعه به وبسایت پلیس فتا و مراجعه حضوری نیز وجود دارد که شاکیان میتوانند از آنها استفاده کنند.
آدرس و شماره پلیس فتا تهران
پلیس فتا در شهرهای مختلف و مناطق هر شهر، دفاتر متعددی دارد. اما این ارگان در پایتخت یک دفتر مرکزی دارد و شماره تماس 24 ساعته پلیس فتا تهران، همان شماره ۰۹۶۳۸۰ است.
آدرس پلیس فتا مرکزی تهران: انتهای خیابان مطهری- بعد از تقاطع شریعتی- نبش خیابان پلیس- دفتر پلیس فتا
شکایت به پلیس فتا اینترنتی
در بخشهای پیش اشاره کردیم که از طریق شماره پلیس فتا میتوان شکایتهای مربوط به فضای مجازی را ثبت نمود. امکان مراجعه حضوری به دادسرای جرایم رایانهای برای ثبت شکوائیه هم وجود دارد. اما بیشتر افراد ترجیح میدهند از روش اینترنتی و طرح شکایت به صورت آنلاین استفاده نمایند.

چنانچه موفق به تماس با شماره پلیس فتا نشدید. میتوانید از طریق گوشی تلفن یا رایانه شخصی خود به سایت پلیس فتا مراجعه نمایید. آدرس سایت cyberpolice.gov.ir است. مراحل ثبت شکایت به صورت اینترنتی نیز عبارتاند از:
- باز کردن سایت اصلی پلیس فتا و انتخاب نوار خدمات الکترونیکی
- پیدا کردن بخش ثبت گزارش مردمی در لیست مورد نظر
- انتخاب گزینه ثبت نام
- انتخاب یکی از موضوعات موجود در سایت با توجه به نوع شکایت
- وارد کردن اطلاعات مورد نیاز و ثبت متن شکایت
- بارگذاری مدارک و مستنداتی که باید ضمیمه کنید.
نحوه بررسی شکایتها در پلیس فتا
اگر شما با شماره پلیس فتا تماس گرفتهاید احتمالاً میخواهید بدانید این ارگان چگونه شکایتها را بررسی میکند.
- بعد از ثبت شکایت، پرونده در دادسرای جرایم رایانهای بررسی میشود و با توجه به حساس بودن پرونده به بخشهای مختلف پلیس فتا ارجاع داده میشود.
- در مرحله بعدی اگر لازم باشد. شاکی و متهم به دادسرای جرایم رایانهای فراخوانده میشوند و از روشهای قانونی برای اثبات جرم و گرفتن حق و حقوق شاکیان استفاده میشود.
- چنانچه لازم باشد دادگاه جهت بررسی پرونده و دریافت نظر قاضی برگزار میشود.
- شاکی باید در دادگاه حاضر شود. در این گونه مواقع مشورت با یک وکیل سایبری یا کارشناس حقوقی میتواند کمک کننده باشد. زیرا وکلای سایبری راحتتر میتوانند قاضی را قانع کنند و مدارک و مستندات دیجیتالی محکمه پسند را آماده نمایند.
شماره پلیس فتا برای چه شکایاتی است؟
تنها جرایم رایانهای و کلاهبرداریهایی که در فضای مجازی اتفاق میافتند، توسط پلیس فتا پوشش داده میشوند. بنابراین برای همه جرایم نمیتوان با شماره پلیس فتا تماس گرفت. این ارگان که به صورت مستقیم زیر نظر دادستان کل کشور فعالیت میکند از نظر قانونی صلاحیت لازم برای رسیدگی به پروندههای سایبری را دارد و میتواند به جرایمی چون دسترسی غیر مجاز به شبکهها، سیستمها، وبسایتها و دادههای اینترنتی رسیدگی نماید. از جمله جرایمی که در پلیس فتا مورد رسیدگی قرار میگیرد، میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
کلاهبرداری سایبری و جرایم مالی
در سالهای اخیر انجام تقلب در سایتهای اینترنتی، فیشینگ و دزدی و کلاهبرداری زیاد شده است. پلیس فتا وظیفه دارد به صورت مستقیم با چنین جرایمی برخورد کند. درصورتیکه با هرگونه سوء استفاده مالی به صورت اینترنتی مواجه شدهاید و یا سایتهای اینترنتی اقدام به دزدی هویت یا اطلاعات شما نمودهاند. میتوانید با شماره پلیس فتا تماس بگیرید و پرونده خود را پیگیری نمایید. کلاهبرداری اینترنتی دارای زیرمجموعههای متعددی است.
از قمار و شرطبندی گرفته تا فروش حسابهای کاربری برای بازیهای آنلاین و به سرقت بردن رمز پویا، جزو کلاهبرداری اینترنتی محسوب میشوند. گاهی اوقات کلاهبرداران با معرفی اپلیکیشنهایی برای برنامه رژیم غذایی از افراد مختلف مبالغی را دریافت میکنند و به این صورت کلاهبرداری میکنند. ازآنجاکه کلاهبرداری اینترنتی بسیار پیچیده است و اثبات آن نیاز به مدارک بسیاری دارد. توصیه میکنیم جهت شکایت به پلیس فتا حتماً با یک وکیل سایبری مشورت کنید.
دسترسی غیر مجاز به دادههای اینترنتی
هک دادههای اینترنتی و دسترسی غیر مجاز به اکانت دیگران در فضای مجازی جرم است. چنانچه فردی به شبکهها و سیستمهای رایانهای به صورت غیر مجاز دسترسی پیدا کند به نوعی به حریم خصوصی دیگران تجاوز کرده و مرتکب دزدی شده است.
حقوق مدنی کشور اکانتهای شخصی یا همان حسابهای شخصی را به منزله حریم خصوصی افراد تلقی میکنند و هرگونه هک یا دسترسی غیر مجاز میتواند تجاوز به حقوق مدنی افراد محسوب شود. لازم نیست که حتماً فرد مرتکب از این طریق برای خود مال و منالی به دست آورد. هم اینکه به صورت غیر مجاز به حساب دیگران وارد شده باشد، مجرم محسوب میشود. اگر شما هم درگیر چنین افرادی شدهاید و از اکانت شما سو استفاده شده است. میتوانید به پلیس فتا شکایت کنید و برای اثبات جرم از کمک وکیل اینترنتی استفاده نمایید.
مجازات این جرم حبس و جزای نقدی است. چنانچه شما بتوانید جرم را اثبات کنید. متهم از ۹۱ روز تا یک سال به حبس محکوم میشود. در صورت لزوم باید ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال هم جزای نقدی بپردازد. اگر این دسترسی غیر مجاز موجب ضرر مالی شده باشد هر دو مجازات برای مجرم انتخاب میشود.
کودک آزاری در فضای مجازی
آزار و اذیت کودکان در فضای مجازی، عملی بسیار شنیع و ناپسند است. به همین خاطر پلیس فتا چنین پروندههایی با جدیت رسیدگی میکند. اگر مشخص شود که فردی از طریق اینترنت یا تماس تلفنی کودکان یا نوجوانان را مورد تهدید و آزار قرار داده، امکان ثبت شکایت در پلیس فتا وجود دارد و در کوتاهترین زمان ممکن پلیس فتا به چنین پروندههایی رسیدگی میکند.
شنود غیر مجاز
استفاده از فضای مجازی برای شنود غیر مجاز ارتباطات شخصی دیگران و شنود از طریق سامانههای رایانهای یا امواج الکترومغناطیسی جرم محسوب میشود و مجازات آن حبس و جزای نقدی است. درصورتیکه شنود غیر مجاز به صورت سازمان یافته انجام شود و این کار به شغل مجرم تبدیل شده باشد. محاربه در نظر گرفته میشود و حکم آن اعدام است.
بنابراین توجه داشته باشید که شنود غیرقانونی جزو جرمهای سنگین رایانهای محسوب میشود. وظیفه رسیدگی به آن در ابتدای امر به عهده پلیس فتا است. اما در مراحل بعدی چنین پروندههایی به بخشهای امنیتی ارجاع داده میشوند.
هتک حیثیت و نشر اکاذیب
بردن آبروی دیگران در فضای مجازی و دروغ پراکنی درباره آنها نیز جرم محسوب میشود. بعضی از مجرمان با تولید عکسهای غیر واقعی یا انتشار عکسهای خصوصی و فیلمهای خانوادگی دیگران از آنها اخاذی میکنند. این امر نیز جرم محسوب میشود و افرادی که با چنین اقداماتی مواجه شوند، میتوانند به پلیس فتا شکایت کنند. البته جمع آوری مدارک و ادله دیجیتالی برای تماس با شماره پلیس فتا ضروری است. چنانچه خودتان به تنهایی نمیتوانید جرمهای اینترنتی را ثابت کنید، میتوانید با کارشناسان و وکلای حقوقی ما مشورت کنید.

جرایم رایانهای علیه عفت عمومی
هرگونه جرمی که در فضای مجازی اتفاق بیفتد و منافی عفت محسوب شود، توسط پلیس فتا مورد بررسی قرار میگیرد. به طور کلی پلیس فتا وظیفه رصد فضای مجازی را به عهده دارد و چنانچه مشخص شود که اطلاعات ممنوعه یا اطلاعات غیر اخلاقی و مستهجن در فضای مجازی پخش شده است. پلیس فتا میتواند برای جلوگیری از انتشار چنین محتواهایی ورود کرده و شاکیان را به مراجع قضایی تحویل دهد.
فیشینگ
فیشینگ نوعی حمله سایبری است که توسط کلاهبرداران اینترنتی در فضای مجازی اتفاق میافتد. در این گونه موارد تبهکار خود را به عنوان یک فرد یا نهاد معتبر جا میزند و افراد را برای سرقت اطلاعات شخصی و حسابهای بانکی آنها فریب میدهد. چنین اقداماتی برای دسترسی به اطلاعات شخصی و حسابهای کاربری و اطلاعات بانکی جرم محسوب میشود.
این روزها که بحث ارزهای دیجیتال داغ است بعضی از افراد با سرقت اطلاعات کارتهای بانکی و یا تراست والتهای دیگران، اقدام به فیشینگ و سرقت میکنند. چنین افرادی نیز توسط پلیس فتا دستگیر شده و به پرونده آن ها رسیدگی میشود.
نکته: جرایم اینترنتی بسیار گستردهتر هستند. ولی ما در این قسمت تنها به مواردی از آن ها اشاره کردیم که پلیس فتا وظیفه رسیدگی به آن ها را به عهده دارد.
نکات مهم قبل از تماس با شماره پلیس فتا
پلیس فتا برای محافظت از اطلاعات شخصی در فضای اینترنتی یک سری هشدارها و نکات مهم را ارائه نموده است. چنانچه کاربران به این هشدارها توجه داشته باشند، نیازی نیست با شماره پلیس فتا تماس بگیرند و از آن ها کمک بخواهند. این موارد عبارتاند از:
هشدار درباره کلاهبرداری اینترنتی
- برای داد و ستد در فضای مجازی و هرگونه کارت به کارت، اول از واقعی بودن آگهی مطمئن شوید و سپس برای پرداخت پول اقدام کنید.
- به پیامکهایی که وعده برنده شدن در قرعه کشی را میدهند، اعتماد نکنید. این پیامکها برای دریافت وجه ارسال میشوند و معمولاً از شما میخواهند که برای ارسال جایزه مبلغی را به شماره کارت مورد نظر ارسال کنید. گاهی اوقات نیز جوایزی برای افراد ارسال میشود. اما ارزش جوایز خیلی کمتر از مبلغی است که قربانی واریز کرده است.
- چنانچه پیامکی دریافت کردید که در قرعهکشی برنده شدهاید، اطلاعات کارت بانکی مانند CVV2، تاریخ انقضا و رمز اینترنتی خود را در اختیار کسی قرار ندهید.
هشدار درباره بانکداری الکترونیک
- هنگام وارد کردن اطلاعات حساب بانکی در سایتهای اینترنتی از اعتبار سایت مطمئن شوید. زیرا بعضی از درگاههای بانکی برای به سرقت بردن اطلاعات حساب کاربران طراحی شدهاند و با استفاده از این روش، کلاهبرداران اطلاعات حساب بانکی کاربران را به سرقت میبرند.
- سعی کنید هیچ وقت از کامپیوترهای عمومی برای وارد کردن رمز و پسورد استفاده نکنید و درصورتیکه ناچار شدید این کار را انجام دهید از صفحه کلید مجازی استفاده کنید.
- رمز کارت بانکی یا رمز عبور خود در اینترنت بانک را در اختیار دیگران قرار ندهید.
هشدار درباره خرید از فروشگاههای اینترنتی
- تائید اعتبار و امنیت فروشگاههای اینترنتی برای پرداخت ضروری است. ابتدا روی نماد اعتماد الکترونیک در سایت کلیک کنید تا مطمئن شوید سایت مورد نظر شما معتبر است.
- سایتهای مطمئن در ابتدای آدرس خود دارای عبارت https هستند و اطلاعات مبادله شده با کاربران و سرور را رمزگذاری میکنند.
- تا مطمئن نشدهاید مشخصات کارت خود را در هر سایتی وارد نکنید. چراکه ممکن است درگاه پرداخت الکترونیک بانک جعل شده باشد.
هشدار درباره شبکههای اجتماعی
- هرگز عکسهای شخصی خود را در شبکههای اجتماعی عمومی منتشر نکنید. عکسهای خصوصی و فیلمهای خود را برای کسی که نمیشناسید ارسال نکنید.
- از تنظیمات امنیتی برای شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
- میتوانید از تائید دو مرحلهای و رمز عبورهای دشوار برای شبکههای اجتماعی خود استفاده کنید تا توسط مهاجمین مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
- تا جایی که امکان دارد از شبکههای اجتماعی ایرانی استفاده کنید. زیرا شبکههای موبایلی و پیام رسانهای خارجی داخل ایران سرور ندارند و اگر در این شبکههای اجتماعی مورد سوء استفاده و کلاهبرداری قرار بگیرید. امکان پیگیری آن ها وجود ندارد.
- تا جای ممکن از رمز عبورهای پیچیده استفاده کنید که افراد سودجو نتوانند به حسابهای شما دسترسی پیدا کنند.
- اگر به هر دلیلی اطلاعات شما در دسترس افراد سودجو قرار گرفت. هرچه سریعتر با شماره پلیس فتا تماس بگیرید.
کلام پایانی
شماره پلیس فتا مرکزی ۰۹۶۳۸۰ است. چنانچه در فضای مجازی با کلاهبرداران، هکرها و مجرمان برخورد کردهاید و یا مورد سوء استفاده و کلاهبرداری قرار گرفتهاید، میتوانید از طریق این شماره یا وبسایت، شکایت خود را ثبت کنید. کارکنان پلیس فتا بعد از ثبت شکایت به بررسی پرونده پرداخته و شما را در جریان روند بررسی آن قرار میدهند.
اگر میخواهید در مدت زمان کوتاهی به نتیجه برسید. بهتر است از کمک کارشناسان حقوقی و وکیل سایبری استفاده نمایید. از طریق تماس با ما، میتوانید تنظیم شکوائیه و ثبت شکایت در پلیس فتا را به عهده وکلای حرفهای و با تجربه ما بگذارید.
سلام خسته نباشید خدمت تمامی سربازان گمنام و حافظان وطن