نحوه تنظیم قرارداد طراحی وب سایت
قرارداد یک سند معتبر بین طرفین یک معامله است که به تایید دو طرف رسیده و هر دو آن را امضا کردهاند؛ قراردادها در فعالیتهای بسیاری استفاده میشوند. برای مثال در طراحی سایت باید بین کارفرما و انجام دهنده کار قراردادی منعقد شود تا دو طرف با وظایف خود آشنا شوند و طراح بداند در چه زمانی چه کاری را انجام دهد یا کارفرما بداند چه مقدار هزینه واریز کرد. در این مطلب قصد داریم نکات مهمی را در مورد اهمیت قرارداد طراحی وب سایت ارائه دهیم.
قرارداد طراحی وب سایت چیست؟
قرارداد به عنوان سند معتبری شناخته شده که تعیینکننده روابط حقوقی و تجاری بین طراح سایت و مشتری است تا کارها و پرداختها در زمان مشخص شده صورت گیرند. در قرارداد طراحی وب سایت توضیحات مفصلی در مورد استانداردهای تعاملی و ارتباطی دو طرف و شیوههای تجاری آورده شده است.
گاهی اوقات در صورت عدم انعقاد قرارداد ممکن است هر یک از طرفین در انجام وظایف خود کوتاهی کند و منجر به نزاع بین دو طرف شود در صورتی که کارفرما و طراح سایت نتوانند به توافق و صلح برسانند نیز هست که به مراجعه قضایی و حقوقی برای تشکیل پرونده مراجعه کنند.
اصول قرارداد طراحی وب سایت
در هنگام عقد قرارداد طراحی وب سایت باید تمام اصول را در نظر گرفت تا قرارداد وجه قانونی داشته باشد و در صورت ایجاد مشکل بین طرفین بتوان موضوع را از مراجع ذیصلاح پیگیری کرد.
- قرارداد طراحی سایت دارای سربرگ شرکت و مهر و امضای مدیر شرکت و مسئول بخش طراحی باشد.
- در قرارداد طراحی وب سایت باید مشخصات طرفی قرارداد شامل اشخاص حقیقی و حقوقی به طور دقیق و کامل آورده شود.
- توضیحات کاملی در مورد نوع سایت، روش طراحی و امکانات موردنیاز در سایت داده شود.
- ارائه توضیحات شفاف در مورد تعهدات مالی و غیرمالی کارفرما و شرکت طراح
- بیان صریح و دقیق شرایط فسخ قرارداد، تحویل دیرتر یا زودتر از موعد مقرر، تحویل در شرایط اضطرار و سایر موارد
- نگارش قرارداد طراحی وب سایت باید طبق اصول حقوقی و رعایت اصول نگارشی تدوین شود و به درستی ماده، بند و تبصره در آن رعایت گردد و برای هر دو طرف کاملاً قابل درک باشد.
مفاد قرارداد طراحی وب سایت
قرارداد طراحی وب سایت دارای بندها و تبصرههای مشخصی است که به صورت واضح توضیحاتی را در مورد وظایف هر یک از طرفین ارائه میکند؛ در ادامه به بررسی هر یک از مفاد قرارداد طراحی سایت میپردازیم.
1.موضوع قرارداد طراحی وب سایت
در این قسمت از قرارداد به معرفی موضوع قرارداد طراحی وب سایت، نوع و روش طراحی پرداخته شده و تاریخ دقیق انعقاد قرارداد درج میگردد.
2.مشخصات طرفین
در قرارداد طراحی سایت مشخصات دقیق دو طرف قرارداد و سمت هر یک به صورت دقیق نوشته میشود؛ همچنین اگر وکالتنامهای وجود داشته باشد باید مشخصات آن در متن قرارداد درج گردد.
3.مدت زمان اعتبار قرارداد طراحی
مدیران طراحی وب سایت با توجه به امکاناتی که مالک سایت برای طراحی در نظر گرفته است زمان تخمینی را برای تحویل پروژه در قرارداد درج میکنند.
4.هزینه طراحی سایت
شرکتهای مختلف طراحی سایت با توجه به نوع سایت، نحوه طراحی، امکانات مورد نیاز و زمان تحویل هزینه طراحی وب سایت را تعیین میکنند؛ در این قسمت از قرارداد طراحی وب سایت کل مبلغ طراحی سایت که به توافق طرفین رسیده نوشته میشود.
5.شرایط پرداخت هزینه طراحی
در این قسمت از قرارداد طراحی وب سایت شرایط پرداخت و مبلغ بیعانه درج شده و اگر چکی از طرف کارفرما به شرکت طراحی داده میشود باید مشخصات چک شامل شماره چک، تاریخ و مبلغ آن در قرارداد آورده شود.
6.تعهدات طرفین قرارداد طراحی وب سایت
در قرارداد طراحی سایت باید تمام تعهداتی که بر عهده کارفرما و شرکت طراحی است نوشته شود که میتواند شامل گزارش روند طراحی به کارفرما یا دریافت اطلاعاتی از مشتری برای شروع طراحی باشد.
7.ضمانتهای طرفین قرارداد
در این بخش از قرارداد باید کارفرما ضمانت بدهد که مبالغ درخواستی را در موعد مقرر پرداخت کند و طراح سایت ضمانتی ارائه دهد که بر اساس آن سایت را مطابق با امکانات موردنیاز توافق شده برای مشتری طراحی نماید.
8.مراحل اجرای پروژه
در صورتی که پروژه طراحی وبسایت دارای چند فاز یا مرحله باشد باید تمام تعهدات شرکت و کارفرما به صور دقیق در این بخش نوشته شود.
9.شرایط فسخ قرارداد
ممکن است شرایطی پیش آید که کارفرما از سفارش خود منصرف شود و یا شرکت طراحی وبسایت بنا به دلایلی امکان عمل به تعهدات خود را نداشته باشد و در نهایت مجبور به فسخ قرارداد طراحی وبسایت شوند. با توجه به این موضوع باید شرایط فسخ قرارداد به صورت دقیق پیشبینی شود تا هیچ یک از طرفین ضرر نبینند یا هر دو طرف به صورت یکسان متضرر گردند.
10.شرایط قهریه در قرارداد طراحی وبسایت
در مواقعی به دلیل رخ دادن اتفاقاتی مثل فوت یکی از طرفین یا بلایای طبیعی شرایط فوری و قهریه به وجود میآید. در ایجاد این حوادث هیچ کدام از طرفین نقش ندارند؛ بنابراین باید تکلیف دو طرف از قبل مشخص شده باشد تا در شرایط قهری هر طرف بداند چه وظیفهای دارد.
اهمیت انعقاد قرارداد طراحی وبسایت
وجود قرارداد برای طراحی سایت از این جهت که طراح وبسایت وظایف خود را به درستی و در موقع مقرر انجام دهد و کارفرما نیز پرداختهای مربوطه در زمان مشخص شده واریز کند اهمیت دارد. همچنین انعقاد قرارداد این اطمینان را به طراح سایت میدهد که پروژهای را شروع کرده است و از آن میتواند کسب درآمد کند. نکته دیگر در مورد قرارداد طراحی وب سایت اهمیت آن از لحاظ قانونی است در صورتی که هر یک از طرفین به تعهدات خود عمل نکردند میتوان موضوع را از مراجع حقوقی و قضایی پیگیری کرد.
جمع بندی
قراردادها اسناد معتبری هستند که در آنها تمام جزئیات مربوط به پروژه طراحی وبسایت درج شده و وجه قانونی پیدا کرده است. ما در این مطلب به صورت مفصل به توضیح مفاد یک قرارداد طراحی وب سایت پرداختیم.
چنانچه شما در مورد قراردادهای طراحی وبسایت دچار اختلافات حقوقی با طرف مقابل خود هستید میتوانید با وکیل علیرضا طباطبایی مشاوره نموده و راهنمایی ارزنده دریافت نمایید. وکیل علیرضا طباطبایی میتواند به عنوان یک وکیل سایبری با تجربه در مورد نگارش و تنظیم قرارداد ، دادخواستهای حقوقی علیه طرفین قرارداد و لوایح ممناسب برای دفاع از حقوق طرفین قراردادهای طراحی وبسایت و دیگر قراردادهای فناوری اطلاعات و همچنین داوری در قرارداد مشاوره های تخصصی ارائه دهد.