آموزش سایبریآموزش و پیشگیری

همه چیز در باره مخاطرات وای فای رایگان

مخاطرات وای فای رایگان و مسئولیت اراده دهنده آن

مخاطرات وای فای رایگان از دو جهت قابل بررسی است. اول برای کسانی که از وای فای رایگان استفاده کرده اما مرتکب جرم سایبری شده اند. دوم برای ارائه دهنده وای فای رایگان، که میتواند مستوجب مجازات باشد. زیرا در صورت هر نوع تخلف یا جرم ، قانون هر دو طرف را مورد مواخذه و نهایتا تعقیب کیفری قرار خواهد داد.

مخاطرات وای فای رایگان چیست؟ آیا ارائه دهنده وای فای رایگان نیز ممکن است در صورت ارتکاب جرم سایبری تحت تعقیب قرار گیرد؟

اگر نمیدانید چه مخاطراتی در انتظار کسانی است که از وای فای رایگان استفاده میکنند و یا وای رایگان را ارائه می نمایند، بهتر است این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

در مورد استفاده کنندگان از وای فای رایگان باید گفت بهتر است تا حد امکان به شبکه ‌هایی وصل شوید که با پسورد محافظت می‌ شوند. در غیر این صورت برای هک شرایطی را فراهم می ‌کنید که وارد حساب کاربری شما شوند و روی گوشی موبایل یا لپ تاپ شما، یک بدافزار مخرب نصب کنند.

هکر ها از طریق وای فای رایگان، می ‌توانند اطلاعات مربوط به آیدی و رمزهای خصوصی شما را دریافت کنند و حتی داده‌ هایی که با دیگران رد و بدل کرده ‌اید به دست بیاورند. گاهی اوقات نیز هک از طریق بدافزار های مخرب انجام میگیرد و هکرها، کاربران را به صفحات وب فیشینگ می‌برند و اطلاعات شخصی آن ها را به دست می ‌آورند.

در مورد ارائه دهندگان وای فای رایگان باید گفت چنانچه دریافت کننده وای فای رایگان مرتکب جرم شود و رد پای مجرم به ای پی فردی برسد که ارائه دهنده وای فای رایگان بوده بطور قطع این فرد نیز به عنوان شریک جرم تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

مهم ترین خطرات اتصال به وای فای رایگان

وای فای رایگان در بسیاری از مکان‌ های عمومی در اختیار کاربران قرار دارد. اما همین وای فای رایگان می ‌تواند زمینه ارتکاب جرم را برای هکر های سایبری فراهم کند. به خاطر اینکه هر کس بدون رمز می ‌تواند به وای فای متصل شود، این احتمال وجود دارد که هکر ها وارد حساب‌ های شخصی دیگران شوند و آیدی آن ها را رمزگذاری کنند. این افراد می ‌توانند اطلاعاتی که کاربران با یکدیگر به اشتراک می ‌گذارند به سرقت ببرند.

همچنین امکان نصب بدافزار های مخرب نیز روی گوشی یا رایانه شخصی کاربران وجود دارد. مخاطرات وای فای رایگان باعث شده تا کاربران بدانند که ضریب امنیت اینترنت وای فای در مکان ‌های عمومی بسیار پایین است و اکثر افراد به خاطر خطر ها و تهدیداتی که متوجه آن ها است از وای فای رایگان استفاده نمی ‌کنند. مهم ترین مخاطرات وای فای رایگان را می ‌توان این موارد دانست.

  • به سرقت بردن اطلاعات کارت بانکی
  • سرقت پول از طریق همراه بانک
  • سرقت اطلاعات و مدارک شناسایی
  • دسترسی به داده ‌های شخصی و اطلاعات خصوصی
  •  نصب نرم‌افزار های مخرب روی گوشی یا رایانه شخصی

وای فای رایگان و نحوه استفاده از آن

این روز ها بسیاری از افراد به خاطر مخاطرات وای فای رایگان ترجیح می ‌دهند در مکان ‌های عمومی از بسته‌ های اینترنتی خودشان استفاده کنند تا درگیر هکر ها نشوند و اطلاعات شخصی ‌شان به خطر نیفتد. در بعضی از مکان ‌های عمومی مانند مراکز خرید، کافی شاپ، رستوران و فرودگاه ‌های خارجی وای فای رایگان است.

در واقع در این مکان‌ ها برای تبلیغ وای فای رایگان در اختیار کاربران خود قرار می ‌دهند. اما همه جا افراد سودجو و کلاهبردار وجود دارد. هکر ها و کسانی که به عنوان مجرمان اینترنتی شناخته می‌ شوند در مکان ‌های عمومی خیلی راحت از اینترنت رایگان استفاده می ‌کنند و دردسر هایی را برای کاربران دیگر ایجاد می ‌نمایند.

برای جلوگیری از مخاطرات وای فای رایگان همه کاربران باید بدانند که چگونه از این شبکه ‌ها استفاده کنند. به همین خاطر بد نیست درباره وای فای رایگان و نحوه استفاده از آن بیشتر بدانید. آشنایی با محدودیت ‌ها در استفاده از وای فای رایگان به شما کمک می ‌کند تا بهتر از اطلاعات خودتان محافظت کنید.

 هرگز به وای فای رایگان و ناشناخته متصل نشوید

اگر در مکان عمومی قرار دارید و یک وای فای رایگان بدون پسورد در اختیار شما قرار گرفته به هیچ وجه به آن متصل نشوید. چنانچه ناچار شدید از وای فای بدون پسورد و ناشناخته استفاده کنید به هیچ وجه وارد حساب بانکی خود نشوید. زیرا هکر ها و کلاهبرداران خیلی راحت می ‌توانند از این طریق وارد حساب بانکی شما شده و اطلاعاتتان را به سرقت ببرند.

مخاطرات وای فای رایگان چیست؟

از VPN استفاده کنید

یکی از نکات مهمی که باید درباره مخاطرات وای فای رایگان بدانید این است که اگر وی پی ان نداشته باشید، کلاهبرداران خیلی راحت می ‌توانند داده‌ های شما را به سرقت ببرند. پس حتماً از شبکه وی ‌پی ‌ان استفاده کنید. وی پی ان ‌ها مانند دیوار های مستحکمی هستند که فعالیت‌ های اینترنتی شما را رمزگذاری می‌ کنند. به همین خاطر از خطرات احتمالی جلوگیری می ‌شود. در واقع وی پی ان یک اتصال رمزگذاری شده است و داده ‌های شما در برابر هکر های سایبری محافظت می‌ نماید.

 وای فای عمومی مطمئن را برای اتصال انتخاب کنید

اگر به هر دلیلی قصد دارید از اینترنت رایگان استفاده کنید، مهم ‌ترین اصل برای شما این است که امنیت داده ‌های شخصی خودتان را حفظ کنید. به همین خاطر برای کاهش ریسک سرقت اطلاعات، شبکه ‌های وای فای رمزگذاری شده و مطمئن را انتخاب کنید.

شبکه‌ هایی که رمزگذاری شده ‌اند، دارای پروتکل ‌های رمزگذاری هستند و برای اتصال به آن ها حتماً باید پسورد وارد کنید. البته این مورد همه جا یکسان نیست. در بعضی از کتابخانه‌ های عمومی، مکان ‌های خصوصی یا رستوران ‌های زنجیره‌ ای مانند مک دونالد، اینترنت رایگان امن وجود دارد و نیازی نیست نگران مخاطرات وای فای رایگان در این مکان‌ ها باشید.

اشتراک گذاری داده‌ ها را مسدود کنید.

اگر قصد دارید به وای فای عمومی متصل شوید برای جلوگیری از مخاطارت وای فای رایگان، حتماً وارد تنظیمات گوشی تبلت یا رایانه شخصی خودتان شوید و گزینه ‌های مربوط به اشتراک گذاری اطلاعات را مسدود کنید. به این صورت با هوشیاری می ‌توانید از اطلاعات شخصی خود محافظت نمایید.

به هیچ وجه برنامه ‌های ناشناس را نصب نکنید

در بعضی از مکان‌ های عمومی به محض اتصال به وای فای رایگان، پیام ‌هایی برای کاربران ارسال می‌ شود که از آن ها می ‌خواهد نرم‌افزار‌ های جدیدی را روی گوشی خود نصب کنند. این نرم‌افزار ها می ‌توانند همان بدافزار ها باشند و اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرند. پس تحت هیچ عنوان برنامه ‌های جدید یا اپلیکیشن ‌هایی که نمی‌ شناسید را نصب نکنید.

از وارد کردن اطلاعات شخصی خود در صفحات وب، خودداری کنید

 چنانچه بابت مخاطرات وای فای رایگان نگران هستید، حتی در صورت ورود به صفحات معتبر هم اطلاعات شخصی مانند شماره تماس، گذر واژه، آدرس منزل و کارت بانکی خود را وارد نکنید. مطمئن باشید پیشگیری بهتر از درمان است. پس هنگامی که قصد دارید کار های شخصی خودتان را انجام بدهید، وارد حساب بانکی شوید یا اطلاعات مهمی را برای دیگران ارسال کنید، حتماً از اینترنت شخصی استفاده نمایید.

از پروتکل HTTPS استفاده نمایید

زمانی که قصد وب ‌گردی دارید، اما نگران مخاطرات وای فای رایگان هستید، بهتر است به نکات امنیتی و پروتکل‌ های https توجه داشته باشید. حتماً هنگام ورود به سایت پیشوند آن را مشاهده کنید. سایت ‌هایی که دارای این پیشوند https هستند، اینترنت را رمزگذاری می ‌کنند و خودشان یک لایه امنیتی ثانویه را برای محافظت از داده ‌های شما ایجاد می ‌نمایند.

خیلی راحت برای جلوگیری از مخاطرات وای فای رایگان، می ‌توانید از این وب سایت‌ها اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورید. در مرورگر های جدید مانند فایرفاکس، کروم یا گوگل، وب سایت ‌هایی که دارای این پروتکل امن هستند با یک قفل نشان داده می ‌شوند و شما می ‌توانید خیلی راحت از طریق این وب سایت ‌ها اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورید.

مخاطرات وای فای رایگان و مسئولیت ارائه دهنده آن

در مورد شبکه وای فای از مسئولان مربوطه راهنمایی بگیرید

اگر قصد دارید از شبکه‌ های وای فای رایگان استفاده کنید، جهت جلوگیری از مخاطرات وای فای رایگان از مسئولان مربوطه نام وای فای را سوال کنید و در مورد ویژگی ‌های وای فای اطلاعات امنیتی را به دست بیاورید. شبکه ‌های وای فای که دارای کلمه عبور اختصاصی هستند، امنیت بیشتری دارند.

نکته: در صورتی که از وای فای رایگان استفاده کرده‌ اید و اطلاعات شخصی شما به سرقت رفته، باید این نکته را بدانید که ارائه کنندگان وای فای رایگان در قبال اطلاعات شما مسئول هستند و در صورت سرقت اطلاعات شخصی، می ‌توانید از آن ها به پلیس فتا شکایت کنید. جهت دریافت اطلاعات دقیق ‌تر نیز می‌ توانید با کارشناسان حقوقی ما مشورت کنید تا شما را راهنمایی کنند.

مسئولیت حقوقی گوشی همراه

درست است که مخاطرات وای فای رایگان بیشتر گریبان کاربران و افرادی را می ‌گیرد که از این شبکه ‌های رایگان استفاده می‌ کنند. اما به دلیل اینکه ارائه وای فای رایگان از طرف صاحب اشتراک است در صورت وقوع جرم، صاحب اشتراک نیز باید به پلیس فتا پاسخگو باشد. به همین خاطر در این گونه مواقع مسئولیت حقوقی گوشی همراه هم اهمیت پیدا می‌ کند. گاهی اوقات کلاهبرداران با انجام نقل و انتقال مالی یا فیشینگ از طریق گوشی همراه کاربران، اعمال غیرقانونی انجام می ‌دهند و مشکلاتی را برای کاربر بی گناه به وجود می ‌آورند.

بنابراین شما به عنوان کاربر هنگام استفاده از وای فای رایگان، باید مراقب این مسائل هم باشید. زیرا ممکن است ناخواسته درگیر یک کلاهبرداری مالی بزرگ شوید. در صورتی که خودتان اصلاً از این قضیه خبر ندارید. البته اگر بتوانید اثبات کنید که در یک مکان عمومی از وای فای رایگان استفاده کرده ‌اید، هیچ اتهامی به شما وارد نیست و تمام مسئولیت به عهده ارائه دهندگان وای فای رایگان است.

چنانچه درگیر این پرونده ‌ها شده ‌اید و به خاطر مخاطرات وای فای رایگان، اتهامی به شما وارد شده، برای اثبات عدم انتصاب جرم، می‌ توانید با کارشناسان حقوقی و وکلای سایبری مشورت کنید.

 مسئولیت مالک گوشی همراه

مسئولیت مالک گوشی همراه هنگام استفاده از اینترنت اشتراکی در مکان‌ های عمومی چیست؟

این سوال توسط بسیاری از کاربران مطرح شده است. اول از همه باید بدانید که هنگام استفاده از وای فای رایگان برای جلوگیری از سو استفاده مجرمان سایبری، باید نکات ایمنی را رعایت کنید. اما در صورت وقوع جرم نیز جای نگرانی نیست. زیرا قوانین جرایم رایانه ‌ای برای چنین پرونده‌ هایی تصویب شده ‌اند.

در صورت بروز هرگونه جرم توسط مجرمان، پلیس فتا می ‌تواند شخص مجرم را شناسایی کند. راهکار هایی نیز برای ارائه دهندگان اینترنت اشتراکی یا همان وای فای رایگان ارائه شده است. پلیس فتا به ارائه دهندگان وای فای رایگان اعلام کرده، شرایط لازم را قبل از ارائه خدمات مذکور باید فراهم کنند و اطلاعات شخصی افرادی که از وای فای استفاده می ‌کنند را تا مدت 6 ماه بعد از خاتمه اشتراک نگهداری کنند.

در بسیاری از مکان‌ ها نام، آیدی و مشخصات کامل افرادی که از وای فای استفاده کرده ‌اند، ثبت می‌ شود. حتی تاریخ و ساعت استفاده نیز به صورت دقیق یادداشت می ‌شود تا در صورت بروز مشکل یا وقوع جرم، صاحب مغازه یا صاحب کسب و کار، درگیر مشکلات قضایی نشود. در این گونه مواقع اگر از کاربران نیز کلاهبرداری شود و به خاطر مخاطرات وای فای رایگان، اطلاعات شخصی آن ها به خطر بیفتد، امکان پیگیری قضیه وجود دارد.

زیرا پلیس فتا می ‌تواند از طریق راه ‌های اثبات عدم انتصاب جرم (شهود، دوربین مداربسته، لیست مشتریان و کاربران، رزومه) واقعیت را مشخص کند و اقدامات لازم را انجام دهد. اما گاهی اوقات نیاز به یک نظر کارشناسی است. بنابراین توصیه می ‌کنیم در صورت مواجهه با چنین مشکلاتی، حتماً با وکلای مجرب مشورت کنید.

مسئولیت ارائه دهنده وای فای رایگان

اقدامات احتیاطی در جهت مخاطرات وای فای رایگان

یک سری هشدار ها و اقدامات احتیاطی هستند که قبل از گرفتاری در مخاطرات وای فای رایگان و هنگام استفاده از وای فای باید به آن ها توجه داشته باشید.

تایم استفاده از وای فای رایگان را یادداشت کنید

اگر شما به هر دلیلی ناچار می‌ شوید از سرویس‌ های اشتراکی رایگان استفاده کنید، باید تایم استفاده از وای فای رایگان را یادداشت کنید تا در صورت وقوع جرم یا انجام کلاهبرداری، بدانید که چه زمانی و چند دقیقه از وای فای رایگان استفاده کرده ‌اید. این اولین گام برای دوری از مخاطرات وای فای رایگان است.

از آنتی ویروس استفاده کنید

گاهی اوقات هکرها، بدافزار های امنیتی روی گوشی موبایل کاربران نصب می ‌کنند. لذا در این مواقع داشتن فایروال یا آنتی ویروس می ‌تواند از حملات احتمالی جلوگیری نماید. این دومین گام برای دوری از مخاطرات وای فای رایگان خواهد بود.

استفاده از وب سایت ‌هایی که گواهی SSL دارند

اگر نگران مخاطرات وای فای رایگان هستید، هنگام اتصال به شبکه‌ های اجتماعی رایگان و عمومی، فقط به وب سایت‌ هایی سر بزنید که گواهی امنیتی ssl دارند.

وای فای را خاموش کنید

اگر در مکان‌ های عمومی هستید و از اینترنت استفاده نمی‌ کنید، حتماً وای فای را خاموش کنید. زیرا در صورت قرار گرفتن در شعاع یک شبکه رایگان، گوشی شما به صورت خودکار به وای فای متصل می ‌شود و اطلاعات شما در معرض خطر قرار می ‌گیرد.

 کلام پایانی

در این مقاله درباره مخاطرات وای فای رایگان صحبت کردیم و نکات ایمنی که باید هنگام استفاده از وای فای رایگان به آن ها توجه کنید، عنوان نمودیم. چنانچه به خاطر استفاده از وای فای رایگان، درگیر مسائل حقوقی شده‌ اید و می ‌خواهید بدانید مسئولیت مالک گوشی همراه یا مسئولیت ارائه کننده وای فای رایگان چیست، می ‌توانید سوالات خود را با ما در میان بگذارید و پاسخ ‌های کامل و جامع را برای سوالات خود در باره مخاطرات وای فای رایگان ، دریافت نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *