وکالت و مشاورهوکیل سایبری

مشاوره جرایم رایانه ای با وکیل طباطبایی

مشاوره جرایم رایانه ای با وکیل متخصص سایبری

در سال های اخیر رشد فناوری و استفاده از ابزارهای الکترونیک در انجام مبادلات اقتصادی و نیز تعاملات اجتماعی موجب شده است ارتباط با دنیای پیرامون مان بسیار گسترده تر از گذشته باشد. از طرفی مخاطرات چنین ارتباطاتی نیز دور از ذهن نیست. کما اینکه امروزه در فضای مجازی با انبوهی از جرایم ، تخلفات و سوء استفاده مواجه هستیم.

جرایم ارتکابی در فضای مجازی و سیستم‌های رایانه ای با گذشت زمان افزایش پیدا کرده اند. در واقع جرایم سایبری می‌تواند علیه یا از طریق سیستم‌های اطلاعاتی انجام شود. جرایم سایبری و رایانه ای جرایمی هستند که در بستر وب صورت می پذیرند . در حال حاضر شبکه های اجتماعی ، ایمیل ها ، فروشگاههای اینترنتی و … بستر مناسبی را برای انجام کلاهبرداری و یا سرقت و دیگر جرایم رایانه ای فراهم کرده اند.

به همین دلیل، اگر داده‌های شخصی یا داده‌های مالی خود را در محیط‌های مختلف فناوری اطلاعات به اشتراک بگذارید و این داده‌ها به دست افراد شیاد بیفتد، ممکن است با مشکلات سایبری مواجه شوید. در این صورت و در موارد زیر ممکن است به مشاوره جرایم رایانه ‌ای نیاز داشته باشید:

• ردیابی و نهایی کردن تخلفات رخ داده از طریق اینترنت

• مسدود کردن و حذف دسترسی

• حفاظت از اطلاعات شخصی

• جرایم کلاهبرداری از طریق سیستم‌های اطلاعاتی

• اجاره حساب‌های شخصی شما در سیستم‌های اطلاعاتی

• نارضایتی‌هایی که به دلیل تجارت الکترونیک تجربه کرده اید

• نقض محرمانه بودن ارتباطات

مشاوره جرایم رایانه ای با وکیل متخصص

حقوق فناوری اطلاعات چیست؟

حقوق فناوری اطلاعات کمک‌های حقوقی مورد نیاز در تمام معاملات انجام شده از طریق سیستم‌های اطلاعاتی را پوشش می‌دهد. اگرچه شامل جرایم سایبری است، اما انواع تراکنش‌های انجام شده از طریق سیستم‌های اطلاعاتی را نیز شامل می‌شود.

اگر بخواهیم مصادیق جرایم سایبری را مورد اشاره قرار دهیم ، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

تولید و تدوین و انتقال داده­‌های الکترونیک

انتشار دیجیتال

رمزارزها

حریم شخصی افراد

رسانه‌­های دیجیتال

جرائم صورت گرفته در بستر مجازی و شبکه­‌های کامپیوتری و اینترنتی

خرید و فروش‌هایی که از طریق تجارت الکترونیک و مشمول قرارداد فروش از راه دور انجام می‌شود نیز در محدوده قانون فناوری اطلاعات قرار می‌گیرد.

بطورکلی هر گونه شکایتی که ممکن است در طی این فرایند تجربه کنید در چارچوب قانون فناوری اطلاعات و توسط مشاوره جرایم رایانه‌ ای حل خواهد شد.

وکیل و لزوم مشاوره جرایم رایانه ‌ای

یکی از وظایف وکیل سایبری، ارائه مشاوره جرایم رایانه ای است. وکیل سایبری کسی است که در مورد حقوق فناوری اطلاعات تخصص دارد. به طور خاص، وکیل فناوری اطلاعات به وکیلی اطلاق می‌شود که پرونده‌های مربوط جرایم سایبری ، تخلفات تجارت الکترونیک، مسدود شدن دسترسی به حساب بانکی را پیگیری می‌ کند.

همکاری و مراجعه به وکلایی که در جرایم سایبری، تجربه بیشتری برای مشاوره جرایم رایانه‌ ای دارند، برای کاربران مفید و موثر خواهد بود. بویژه اگر اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی آنلاین بنماید.

وظیفه اصلی مشاوره جرایم رایانه ای

پاسخ دهی و مشاوره جرایم رایانه‌ ای به سوالات حقوقی شما، به خصوص در زمینه فناوری اطلاعات است. در عین حال، تراکنش‌های شما را در رابطه با جرایم سایبری که در معرض آنها قرار دارید از طریق سیستم‌های اطلاعاتی رصد و انجام می‌دهد. علاوه بر این، دعاوی و مراحل پیگیری شما را در رابطه با محیط‌های IT نظارت می‌کند. در نهایت قراردادهای مربوط به سیستم‌های اطلاعاتی را تنظیم و یا قراردادهای آماده را بررسی و تصحیح می‌کند.

مسدود کردن دسترسی

مسدود کردن دسترسی به معنای مسدود کردن دسترسی کاربران به وب سایت‌هایی است که به طور غیرقانونی پخش می‌شوند. انسداد دسترسی در قانون تنظیم نشریات منتشر شده در اینترنت و مبارزه با جرائم ارتکابی، از طریق همین قوانین حقوق سایبری تنظیم شده است. بر اساس قانون مذکور، مسدودسازی دسترسی به سه صورت انجام می‌گیرد که شامل موارد زیر است:

مسدود کردن دسترسی از دامنه

مسدود کردن دسترسی آدرس IP

مسدود کردن دسترسی به محتوا (URL)

منظور از انتشار در اینترنت، انواع اشتراک‌گذاری است که در اینترنت صورت می‌گیرد و در دسترس همگان است. به همین دلیل، می‌توانید درخواست کنید که دسترسی برای هر اطلاعاتی که در مورد شما منتشر شده است مسدود شود.

به اشتراک گذاری داده‌های شخصی شما به صورت عمومی، به ویژه در اینترنت، ممکن است در محدوده این جرم تلقی شود. مجدداً، اگر اخبار نادرستی در مورد شما در یک محیط عمومی منتشر شد یا محتوایی وجود داشت که حقوق شخصی شما را نقض می‌کند، می‌توانید از طریق مشاوره جرایم رایانه ‌ای ، از وکیل بخواهید دسترسی به محتوای مربوطه مسدود شود.

تصمیم به مسدود کردن دسترسی به دلیل نقض حقوق شخصی شما توسط قاضی کیفری اتخاذ می‌شود. شما می‌توانید با دادخواستی که حاوی درخواست مسدودسازی است به مرجع قضایی مراجعه کنید. در دادخواست خود باید مشخصاً نحوه نقض حقوق شخصی خود را توجیه کنید. در عین حال، باید مدارکی در مورد پستی که می‌خواهید دسترسی به آن مسدود شود را در پیوست دادخواست قرار دهید. همه این مراحل را با مراجعه به وکیل سایبری و انجام مشاوره جرایم رایانه ‌ای می‌توانید با موفقیت طی کنید.

مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای

تجارت الکترونیک و جرایم احتمالی

امروزه مردم به واسطه تجارت الکترونیک می‌توانند از جایی که در خانه نشسته‌اند خرید کنند به طور مکرر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل امروزه سیستم‌های تجارت الکترونیک کاملاً توسعه یافته‌اند. با این حال، این تحول ممکن است نارضایتی و جرم‌های زیادی را به همراه داشته باشد. به اشتراک گذاری اطلاعات حساب بانکی با سایت‌ها در طول فرآیند فعالیت ، ممکن است دارایی‌های شما را به خطر بیندازد. به همین دلیل، خرید فقط باید از سایت‌های معتبر انجام شود.

در عین حال، ممکن است صاحبان مشاغلی که به صورت آنلاین اقدام به فروش می‌کنند، نیازمند راهنمایی حقوقی و یا مشاوره جرایم رایانه‌ ای باشند. کمک وکیل جرایم اینترنتی ممکن است در زمان اختلاف حقوقی میان فروشندگان با مشتریانشان مورد نیاز باشد. در عین حال قراردادهای فروش از راه دور نیز از جمله مواردی است که نیاز به تخصص یک وکیل و بیش از هر چیز به انجام مشاوره جرایم رایانه‌ای نیاز داشته باشد.

جرایم رایانه‌ ای چیست؟

جرایم رایانه ای جرایمی است که علیه یا از طریق سیستم‌های اطلاعاتی انجام می‌شود. این جرایم می‌توانند به اشکال مختلف ظاهر شوند. اگرچه تعداد آنها محدود نیست، اما در ادامه برخی از جرایم رایانه ای نیازمند دریافت مشاوره جرایم رایانه‌ ای هستند؛ مورد اشاره قرار می گیرند:

سوء استفاده از کارت‌های بانکی یا اعتباری

 سوء استفاده از کارت‌های بانکی یا اعتباری در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است. بر اساس این قانون، هرکس به هر نحو ممکن کارت نقدی یا اعتباری دیگری را توقیف یا تصرف کند مشروط بر اینکه از آن بهره‌مند شود به حبس از سه تا شش سال محکوم خواهد شد.

از آنجایی که استفاده از کارت‌های نقدی و اعتباری قطعاً به یک سیستم اطلاعاتی متصل است، این جرم نیز جزء جرایم سایبری است. مهم نیست که چگونه از کارت نقدی یا اعتباری شخص دیگری برای ارتکاب این جرم استفاده می‌شود. اگر توقیف‌کننده کارت با همان کارت، پول خرج کند، یعنی از آن منتفع شود، جرم محقق می‌شود. در اینگونه موارد احساس نیاز به دریافت مشاوره جرایم رایانه‌ ای افزایش پیدا می کند.

سرقت

 مفهوم و ماهیت سرقت در فضای مجازی و سرقت در فضای عادی یکسان است. تفاوت اصلی آنها در محل وقوع می‌باشد. طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه‌ای ، سرقت و همچنین دسترسی به اطلاعات، اموال و اطلاعات هویتی افراد جرم تلقی می‌شود و برای این افراد مجازات نقدی و یا حبس در نظر گرفته شده است.

کلاهبرداری

وقتی شما برای دریافت مشاوره جرایم رایانه‌ ای به وکیل مراجعه می کنید یا قانون را مورد مطالعه قرار می دهید ملاحظه خواهید کرد که کلاهبرداری در قانون مجازات اسلامی نیز مورد اشاره قرار گرفته است. بنابراین چنانچه از طریق سامانه‌های اطلاعاتی از فردی کلاهبرداری شود، مرتکب به حبس از سه تا ده سال محکوم می‌شود.

انسداد، اخلال در سیستم، تخریب و تغییر داده‌ها

جرم انسداد، اخلال در سیستم، تخریب و تغییر داده‌ها در قانون جرایم رایانه ای جرم انگاری شده است. بر اساس این قانون، در صورت مسدود شدن یا تخریب اطلاعات ، مرتکبین به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهند شد.

نفوذ به سیستم‌های اطلاعاتی

براساس جرم نفوذ به سیستم‌های اطلاعاتی، شخصی که به طور غیرقانونی وارد یک سیستم رایانه ای شود، به حبس تا یک سال محکوم می‌شود. حبس تا یک سال در قانون ما به عنوان حبس کوتاه مدت تعریف شده است. به همین دلیل مجازات تعیین شده ممکن است به جزای نقدی قضایی تبدیل شود در چنین مواردی استفاده و بهره مندی از مشاوره جرایم رایانه‌ ای می تواند اطلاعات ارزشمندی در اختیار کسی که متهم به دسترسی و نفوذ به سیستم شده ، برای رهایی از چنگال قانون فراهم سازد.

مسدود کردن ارتباطات

بر اساس قانون، در صورتی که ارتباط افراد به طور غیرقانونی مسدود شود، عامل یا عاملین این اقدام ، به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهند شد. برای این جرم، در نظر گرفتن جزای نقدی ، اختیاری است که به مقامات قضایی داده شده است. لذا ممکن است مرتکبین به حبس یا جزای نقدی محکوم شوند.

توهین در فضای مجازی

 توهین در فضای مجازی یکی از رایج‌ترین جرایم در زندگی روزمره است. جرم توهین از طریق سیستم‌های اطلاعاتی قابل ارتکاب و پیگیری است. افراد می‌توانند از طریق حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی، به ویژه با پنهان کردن هویت واقعی خود در شبکه‌های اجتماعی، مرتکب جرم توهین شوند.

علاوه بر این، اگر جرم توهین از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام شود، شناسایی عامل آن مشکل است ولی با کمک از مشاوره جرایم رایانه‌ ای می توان تا حدودی به سرنخ های لازم رسید. بر اساس قانون ، شخص مرتکب جرم توهین ، به حبس از سه ماه تا دو سال یا جزای نقدی محکوم خواهند شد.

فحاشی در اینترنت

جرم فحاشی در فضای مجازی به طرق مختلف قابل ارتکاب است. مرتکبین جرم فحاشی به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهند شد.

ضبط صدا یا تصویر

ضبط صدا یا تصویر در قانون مجازات اسلامی به عنوان یکی از جرایم رایانه ای تعیین شده است. این جرم طی مراحل تحقیقات قضایی مورد بررسی قرار می گیرد. هرکس بدون مجوز و رضایت ، صدا یا تصویر شخصی را ضبط کند در مواردی ممکن است به حبس تا شش ماه و بیشتر محکوم شود.

جرایم سایبری به موارد ذکر شده در بالا محدود نمی‌شود. امروزه، به ویژه به دلیل استفاده گسترده از سیستم‌های اطلاعاتی، تقریباً بیشتر جرایم از طریق سیستم‌های اطلاعاتی قابل ارتکاب است. به خصوص در جرایم سایبری، مراحل رسیدگی به گونه‌ای متفاوت پیش می‌رود. به همین دلیل باید تمام مراحل از لحظه شکایت با دقت کافی توسط مشاوره جرایم رایانه ‌ای بررسی شود. به همین دلیل اگر قربانی این جرایم هستید، توصیه می‌شود از مشاور جرایم رایانه ای بهره مند شوید.

حقوق مالکیت فکری

مالکیت فکری حقوقی است که بر محصولات حاصل از فعالیت‌های ذهنی خلاقانه به دست می‌آید. بسیاری از محصولات مانند آثار ادبی و هنری، برنامه‌های رایانه‌ای، پایگاه‌های اطلاعاتی، ثبت اختراعات، علائم تجاری و طرح‌ها تحت پوشش حمایت از مالکیت معنوی هستند. محتوای دیجیتال از نظر قانون مالکیت معنوی نیز محافظت می‌شود. اقداماتی مانند کپی، توزیع و اصلاح آثار غیرمجاز ممکن است نقض حق چاپ باشد. نقض مالکیت معنوی ممکن است مشمول مجازات‌های مدنی و کیفری باشد.
برای اینکه بیشتر با این نوع جرم سایبری و روش‌های پیشگیری و پیگیری این نوع جرم آشنا شوید بهتر است حتما از طریق وکیل سایبری ، مشاوره جرایم رایانه ای دریافت کنید.

 کلام پایانی

حقوق فناوری اطلاعات رشته‌ای است که دائما در حال توسعه و تغییر است. پیشرفت‌های فناوری هر روز مشکلات حقوقی جدیدی را به همراه دارد. به همین دلیل پیگیری دقیق تحولات در حوزه حقوق فناوری اطلاعات و به روز رسانی قوانین مطابق با این تحولات از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر وکلا، همکاری بین کارشناسان رشته‌های مختلف مانند کارشناسان نرم‌افزار و متخصصان امنیت اطلاعات نیز لازم است.

افزایش آگاهی اجتماعی در زمینه قانون فناوری اطلاعات نیز موضوعی حیاتی است. افراد باید از حقوق و مسئولیت‌های دیجیتالی خود مطلع شوند و از امنیت سایبری آگاه باشند. برای این منظور مشاوره جرایم رایانه ‌ای میتواند تا حدود زیاد ، افراد را نسبت به حقوق قانونی خود مطلع سازد.


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *