هزینه مشاوره حقوقی حضوری
اطلاع از هزینه مشاوره حقوقی حضوری زمانی اهمیت پیدا میکند که افراد گرفتار مشکلات حقوقی میشوند و میخواهند برای مواجه با این مشکل از یک فرد مطلع کمک بگیرند. مراجعانی که صرفاً قصد مشاوره دارند و میخواهند برای مشاوره به صورت حضوری نزد یک وکیل بروند، این سوال برایشان مطرح میشود که هزینه مشاوره حقوقی حضوری چقدر است؟
این طبیعی است که کارشناسان حقوقی و وکلای پایه یک دادگستری برای ارائه راهکارهای قانونی حق المشاوره دریافت کنند. اما تعیین هزینه مربوط به حق الوکاله و حق مشاوره بر اساس تعرفههای قانونی و موارد دیگر انجام میشود که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم.
تعرفه مشاوره حقوقی حضوری
هزینه مشاوره حقوقی حضوری در سال ۱۴۰۳ با وکیل پایه یک دادگستری، برای هر یک ساعت، بین ۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است. در صورتی که قرار باشد وکیل پرونده را مطالعه نماید، هزینه مشاوره حقوقی حضوری افزایش پیدا میکند. زیرا هزینه مطالعه پرونده دست کم ۲۰۰ هزار تومان و نهایتاً ۵۰۰ هزار تومان است.
به طور کلی روشهای گوناگونی برای قیمت گذاری و تعیین هزینه مشاوره حقوقی حضوری وجود دارد. یکی از این روشها محاسبه زمان مشاوره است. مدت زمان مشاوره 10 تا 60 دقیقه متغیر است. البته تصور نمیشود که 10 دقیقه مشاوره بتواند چندان مفید واقع شود. اما هزینههای مربوط به مشاوره حقوقی در بین وکلا معمولا در بازههای زمانی زیر به این شرح است.
- تا 10 دقیقه مشاوره حقوقی حضوری: 100 هزار تومان
- 20 دقیقه مشاوره حقوقی حضوری: 200 هزار تومان
- 30 دقیقه مشاوره حقوقی حضوری: 300 هزار تومان
- 60 دقیقه مشاوره حقوقی حضوری: 500 هزار تومان
توجه: بر اساس تعرفه قوه قضاییه، هزینه مشاوره حقوقی حضوری برای هر یک ساعت ۵۰۰ هزار تومان است. اما با توجه به نوع پرونده و پیچیدگی آن و شکل مشاوره حقوقی ارائه شده این مبلغ میتواند در مواردی افزایش یابد.
مزایای مشاوره حقوقی حضوری
بهترین نوع مشاوره در رابطه با مسائل حقوقی، مشاوره حضوری است. افرادی که به صورت حضوری با یک وکیل متخصص قرار میگذارند، میتوانند ارتباط مستقیم و مؤثری با وکیل داشته باشند. به این صورت میتوانند جزئیات مربوط به پرونده خود را با دقت بالا با وکیل در میان بگذارند و برای مشکل خود راهکارهای اصولی و قانونی دریافت نمایند. البته به خاطر بالا بودن هزینه مشاوره، معمولاً افراد از انجام مشاوره حقوقی حضوری سر باز میزنند.
اما راهکارهای دیگری هم وجود دارد که با استفاده از آن ها میتوان از کمک وکلای متخصص استفاده نمود. یکی از این راهکارها مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین است. اما گاهی اوقات مشاوره تلفنی آنلاین باعث سوء تفاهم میشود و موکلان نمیتوانند منظور خود را به صورت واضح و شفاف بیان کنند. همین باعث میشود تا سوء تفاهم پیش بیاید. به همین خاطر راهکارهایی که دریافت میکنند، برای آن ها مؤثر نخواهد بود.
بعضی از پروندههای حقوقی به قدری پیچیده هستند که بدون کمک وکیل نمیتوان رأی مثبت دادگاه را به دست آورد. وکیل متخصص میتواند نقش شایان توجهی در پیروزی دعواهای حقوقی داشته باشد. این تخصص و مهارت وکیل است که با رایزنی و ارائه راهکارهای قانونی، میتواند مجازات را برای افرادی که مرتکب جرم شدهاند، کاهش دهد.
از طرف دیگر افراد عادی به خاطر مشغلههای زندگی روزانه، فرصت مراجعه به دادگاه و دادسرا را ندارند و باید زندگی خود را تعطیل کنند تا بتوانند پروندههای حقوقی خود را دنبال کنند. اما اگر از کمک یک وکیل استفاده کنند. آن ها جهت پیگیری مطالبات و مشکلات حقوقی راحت خواهد بود.
مدت زمان مشاوره حقوقی حضوری
هزینه مشاوره حقوقی حضوری بستگی به مدت زمان مشاوره دارد. مدت زمان مشاوره حقوقی حضوری متفاوت است و این زمان از 10 دقیقه شروع میشود تا یک ساعت هم ممکن است طول بکشد. بنابراین با توجه به زمان مشاوره، هزینه مشاوره حقوقی حضوری تغییر میکند. بعضی از افراد هستند که قبل از مراجعه حضوری به دفتر وکالت، موضوع پرونده را به صورت تلفنی با وکیل در میان میگذارند. این کار باعث میشود تا بررسی پرونده با سرعت بیشتری انجام شود و وکیل بتواند با سرعت بیشتری راهکارهای اصولی و قانونی در اختیار موکل خود بگذارد.
تعرفه مشاوره وکیل حقوقی
تعرفه مشاوره حقوقی با وکیل قانونی در سال ۱۴۰۳ با توجه به نوع پرونده و زمان مشاوره حضوری، متغیر است. تعرفه هزینه مشاوره حقوقی حضوری توسط قوه قضاییه در سال جاری مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای یک ساعت است. اما این قیمت با توافق طرفین تعیین میشود و ممکن است قیمت تعیین شده توسط قوه قضاییه کاهش یا افزایش پیدا کند. بنابراین این توافق طرفین است که معتبر است و ممکن است مبلغ این توافق با تعرفه تعیین شده فرق داشته باشد.
مشاوره حقوقی حضوری رایگان
در بسیاری از سایتهای اینترنتی، مطالبی در رابطه با مشاوره حقوقی رایگان منتشر میشود. اما این مطالب صحت ندارند. زیرا امکان مشاوره حقوقی به صورت رایگان وجود ندارد و اینکه انتظار داشته باشیم وکیل بدون دریافت هزینه، اطلاعات حقوقی خود را در اختیار دیگران قرار دهد، عادلانه نیست.
در حال حاضر در تمام دفتر های وکالت از مراجعان برای مشاوره حقوقی، مطالعه پرونده و ارائه راهکارهای حقوقی، هزینه مشاوره حقوقی حضوری دریافت میشود. شاید افرادی باشند که پروانه وکالت ندارند و تنها تحصیل کرده رشته حقوق هستند. این افراد برای کسب نام و شهرت ممکن است مشاورههای ساده را بدون دریافت هزینه مشاوره حقوقی حضوری، انجام دهند. بنابراین بهتر است فریب این وعدههای دروغین را نخورید و برای دریافت راهکارهای اصولی قانونی و حل پرونده خود در کوتاهترین زمان ممکن از کمک وکلای متخصص استفاده نمایید. بنابراین به افرادی مراجعه کنید که در این زمینه تجربه و مهارت کافی دارند.
مشاور حقوقی چه ویژگیهایی دارد؟
استفاده از مشاوره حقوقی خوب، نیازمند پیدا کردن یک مشاور خوب است. بنابراین ابتدا باید ویژگیهای مشاور را مورد بررسی قرار دهید. درباره پروندههای قبلی او تحقیق کنید و بدانید که یک وکیل متخصص چه ویژگیهایی دارد. بنابراین علاوه بر اطلاع از هزینه مشاوره حقوقی حضوری ، خوب است در مورد ویژگی های وکیل خوب هم نکاتی را مرور کنیم.
دانش تخصصی
با توجه به اینکه دعاوی حقوقی، دارای حوزههای گستردهای هستند، هنگام دریافت مشاوره حقوقی باید وکیلی را انتخاب کنید که دانش تخصصی دارد و میتواند به عنوان یک مشاور حقوقی، راهکارهای اصولی و قانونی را در اختیار شما قرار دهد. وکیلی که پروانه وکالت داشته باشد، جزو وکلای پایه یک دادگستری باشد و پروندههای زیادی را در رابطه با یک موضوع خاص در رزومه خود ثبت کرده باشد. میتواند دانش کافی برای ارائه یک مشاوره خوب داشته باشد.
تجربه عملی کافی
زمانی که وکیل تجربه عملی کافی در پروندههای مشابه داشته باشد، میتواند مشاوره حقوقی خوبی را در اختیار موکلان خود قرار دهد. اگر وکیلی که انتخاب کردهاید به اندازه کافی در این زمینه وکالت کرده باشد، تجربه لازم را به دست میآورد و نشان میدهد که تجربه عملی کافی دارد.
تحلیل همه جانبه پروندههای حقوقی
پروندههای حقوقی گاهی اوقات چنان پیچیدگیهایی دارند که نیاز به بررسی چند باره پیدا میکنند. بنابراین برای انتخاب بهترین مسیر و بهترین راهکار لازم است که وکیل تمام جوانب پرونده را بررسی کند. این کار باعث میشود تا کلیه زوایای مسئله روشن شود و معایب راهکارهایی که ممکن است توسط وکیل ارائه شود به صورت کامل مشخص شود. در نهایت نیز وکیل میتواند بهترین راهکار قانونی را انتخاب نماید.
قدرت بیان خوب
یک وکیل خوب باید بتواند مطالب حقوقی را به زبان ساده بیان کند و مفاهیم مورد نظر خود را به راحتی به موکلان انتقال دهد. متأسفانه اصطلاحات حقوقی بسیار پیچیده هستند و افراد عادی از این اصطلاحات سر درنمیآورند. ولی اگر شخصی که قصد دریافت مشاوره حقوقی از او را دارید، دانش کافی داشته باشد میتواند مطالب حقوقی را با زبان ساده برای شما بیان کند و راهکارهایی را به شما ارائه دهد که مفید و ساده هستند. در چنین مواردی اصولا نباید اهمیت زیادی به هزینه مشاوره حقوقی حضوری داد.
انواع مشاوره حقوقی
هدف ما از ارائه این مطالب صحبت درباره هزینه مشاوره حقوقی حضوری است. اما علاوه بر مشاوره حضوری، انواع دیگری از مشاوره هم وجود دارند که هر کس با توجه به نوع پرونده و شرایط خود میتواند از آن ها استفاده نماید. انواع مشاوره حقوقی عبارتاند از:
مشاوره حقوقی حضوری
یکی از قدیمیترین انواع مشاوره حقوقی همین مشاوره حضوری است که نسبت به سایر روشها بهتر است. در این روش افراد به یک وکیل پایه یک دادگستری مراجعه میکنند و پرونده خود را به صورت کامل با وکیل در میان میگذارند. در مشاورههای حضوری، تبادل اطلاعات راحتتر انجام میشود. چراکه هیچگونه ابهام و سوء تفاهمی پیش نمیآید و این یکی از مزایای مشاوره حضوری است. اما بعضی از افراد هستند که به خاطر بالا بودن هزینه مشاوره حقوقی حضوری از روشهای دیگر استفاده میکنند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود.
مشاوره آنلاین
مشاوره آنلاین به گفتگوی سادهای گفته میشود که بین مشاور و وکیل متخصص انجام میپذیرد. این مشاورهها که بیشتر به صورت تماسهای صوتی و تصویری هستند از طریق ارسال پیامک یا پیام در شبکههای اجتماعی انجام میپذیرند و هزینه کمتری برای افراد در بردارند. اما در این گونه مواقع ممکن است ابهاماتی برای طرفین پیش بیاید. ولی در هر حال بعضی از افراد هستند که در مشاوره حضوری احساس امنیت نمیکنند. بنابراین ترجیح میدهند به صورت یک فرد ناشناس با مشاور صحبت کنند.
خوبی مشاوره آنلاین حقوقی یا کیفری این است که افراد میتوانند در هر نقطه از دنیا که باشند با مشاور مورد نظر خود صحبت کنند و هزینه کمتری هم بابت مشاوره پرداخت نمایند. در حال حاضر اینترنت به خاطر امکانات گستردهای که دارد، بستر مناسبی را برای انواع مشاوره آنلاین فراهم نموده است. راههای ارتباطی بسیاری هستند که با توسعه تکنولوژی در اختیار کاربران قرار دارند.
مشاوره تلفنی
مشاوره تلفنی نیز یکی دیگر از انواع مشاوره حقوقی است که به صورت غیر حضوری انجام میشود. مشاوره تلفنی در سایت وکیل علیرضا طباطبایی برای هر ۲۰ دقیقه، ۲۰۰ هزار تومان است. اگر شما عزیزان بخواهید به صورت تلفنی مشاوره دریافت کنید، میتوانید از طریق شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید و هزینه مشاوره را پرداخت کنید. سپس در زمان مشخص شده با وکیل طباطبایی مشورت نمایید. توجه داشته باشید که تبلیغات مبنی بر مشاوره رایگان، میتواند برای شما زیان بار باشد. زیرا مشاوره خوب به نفع شما است، اما مشاوره بد میتواند روند پرونده شما را به بیراهه بکشاند.
نکات مهم برای مشاوره حقوقی حضوری
- اولین نکتهای که پیش از هزینه مشاوره حقوقی حضوری باید در نظر بگیرید، انتخاب یک وکیل با تجربه از موسسههای حقوقی مجاز است. افرادی که از صنف وکالت مجوز لازم نداشته باشند، میتوانند هر پاسخی به پرسشهای شما بدهند و هیچ راهی هم برای اثبات عدم صلاحیت آن ها وجود ندارد.
- دومین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، هزینه مشاوره حقوقی حضوری است. با توجه به اینکه تعرفه مشاوره توسط قوه قضاییه مشخص شده است، توجه داشته باشید که هزینههای بیش از حد مجاز برای مشاوره نپردازید.
- مورد دیگری که باید حتماً به آن توجه کنید، استفاده بهینه از زمان مشاوره است. برای اینکه بتوانید نهایت استفاده را از زمان مشاوره ببرید، ابتدا یک کلیت درباره موضوع پرونده ارائه کنید. اجازه دهید تا وکیل پرسشهایی را درباره پرونده مطرح کند و خودش برای روشن شدن موضوع اقدام نماید. اگر بخواهید در جلسه مشاوره به مسائل حاشیهای بپردازید، فقط وقت خود را هدر میدهید و هیچ راهکار قانونی هم دریافت نمیکنید.
- در صورت مراجعه به وکیل برای دریافت مشاوره هرگونه سوال یا ابهامی درباره اسناد و مدارک خود دارید، مطرح کنید. وکیل متخصص باید بتواند اسناد را تفسیر و معنی کند و اگر برداشت شما از این مدارک اشتباه است، اطلاعات دقیق را در اختیار شما قرار دهد.
- بهتر است هنگام مشاوره تلفنی فقط درباره نکات اصلی و خواسته خودتان صحبت کنید. زیرا امکان صرف وقت اضافی برای مشاوره وجود ندارد و بازپرداخت هزینه نیز معمولاً غیر ممکن است.
- هنگام مشاوره تلفنی باید صادق باشید و موضوع را به صورت شفاف بیان کنید. ارائه اطلاعات به صورت صادقانه کمک میکند تا مسائل به صورت صادقانه مطرح شوند و وکیل با در نظر گرفتن واقعیتها و احتمالات موجود، راهکارهای اصولی به شما ارائه کند.
- هنگام مشاوره تلفنی باید به جزئیات توجه ویژهای داشته باشید. وکیل نیز باید با تحلیل دقیق مشکل بتواند جزئیات پرونده را بررسی نموده و با آگاهی که از قوانین و مقررات دارد، یک راهکار مطلوب و قانونی ارائه نماید.
کلام پایانی
هزینه مشاوره حقوقی حضوری با توجه به حرفهای بودن وکیل، نوع پرونده، پیچیدگی آن، زمان مشاوره و … متفاوت است. در حال حاضر در سال ۱۴۰۳ هزینه مشاوره حضوری با یک وکیل متخصص دادگستری برای یک ساعت حداقل 500 هزار تومان در نظر گرفته شده است. برای کسب اطلاعات دقیقتر در رابطه با هزینه مشاوره حقوقی حضوری، با وکیل طباطبایی تماس حاصل فرمایید.