آشنایی با وکیل پلیس فتا
این روزها اخبار زیادی را مبنی بر خالی شدن حسابهای بانکی، فیشینگ در سایتهای غیرقانونی و انواع کلاهبرداریهای اینترنتی میشنویم. اما ممکن است ندانید که پلیس فضای مجازی به راحتی میتواند در تعقیب و دستگیری مجرمان به شما کمک کند و در مراجع قضایی نیز وکیل پلیس فتا وظیفه پیگیری قانونی این پروندهها را به عهده دارد.
بنابراین اگر در فضای مجازی، جرم یا اتهامی علیه شما مطرح شده، مورد تهدید قرار گرفتهاید یا اکانت شما هک شده است، خیلی راحت میتوانید با کمک گرفتن از وکیل امور فضای مجازی در کوتاهترین زمان لازم اقدامات قانونی برای دفاع از حقوق خود را انجام دهید.
وکیل پلیس فتا کیست؟
وکیل پلیس فتا همان وکیل پایه یک دادگستری است که دانش حقوقی لازم در قوانین جرایم رایانهای و سایر قوانین حقوقی و کیفری را دارد. وکیل پلیس فتا میتواند پروندههایی را به عهده بگیرد که وظیفه رسیدگی و انجام تحقیقات درباره آنها به عهده پلیس فتا است.
وکیل دعاوی سایبری و 4 نکته مهم
این وکیل در ضمن داشتن تخصص در رابطه با امور کیفری میتواند در حوزه امنیت فضای مجازی نیز فعالیت نموده و پروندههای مربوط به انجام کلاهبرداری و سوء استفادههای اینترنتی را به سرانجام برساند. درواقع هرگونه جرمی که در فضای مجازی اتفاق میافتد، میتواند موضوع پروندههایی باشد که وکیل پلیس فتا بررسی آنها را به عهده میگیرد. وکیل پلیس فتا تحقیقات لازم درباره چنین پروندههایی را انجام میدهد و بهترین راهکارها را برای دفاع از حقوق موکل خود ارائه مینماید.
وظایف وکیل پلیس فتا چیست؟
وکیل پلیس فضای مجازی همان وکیل پلیس فتا است که میتواند با توجه به پیچوخمهای هر پرونده، اقدامات لازم برای حل تک تک چالشهای موجود را انجام دهد.
بررسی پرونده
اولین وظیفه وکیل پروندههای اینترنتی، بررسی کامل پرونده و انتخاب یک استراتژی مناسب برای حل مشکلات موکل خود است.
جمعآوری مدارک
در مرحله بعدی وکیل پلیس فتا باید به جمعآوری مدارک بپردازد تا بتواند وقوع جرم را اثبات کند و ادله دفاعی لازم برای دفاع از موکل خود را آماده نماید.
شرکت در جلسههای دادگاه
یک وکیل متخصص باید در تمام جلسات دادگاه شرکت کند و بهترین دفاع ممکن را از موکل خود ارائه دهد. فردی که بهعنوان وکیل پلیس فتا معرفی میشود باید مجوز کار از جانب کانون وکلای دادگستری کشور را داشته باشد و در حوزه فضای مجازی و پروندههای جرایم اینترنتی تجربه و دانش حقوقی لازم را دارا باشد. درست است که انجام تحقیقات و رسیدگی به پروندههای اینترنتی بر عهده پلیس فتا است. اما مراحل پیگیری جرم توسط وکیل اهمیت زیادی دارد.
پیگیری پروندههای جرایم اینترنتی
در پروندههای جرایم اینترنتی، قاضی پرونده باید برای صدور حکم به اقناع برسد و مدارک مربوط به تحقیقات در خصوص جرایم رایانهای را بهصورت کامل دریافت نماید. این پروندهها به دلیل اینکه در حوزه قضایی کشور جدید هستند، حساسیت بالایی دارند. بنابراین اگر قاضی بخواهد به واقعیت موضوع برسد نیاز به بررسی تخصصی کارشناسان پلیس فتا دارد.
در مواردی نیز کارشناسان رسمی دادگستری برای انجام تحقیقات دست به کار میشوند و قانع کردن کارشناس رسمی دادگستری کاری نیست که از عهده افراد عادی بربیاید. در این مواقع است که کمک گرفتن از یک وکیل دعاوی فضای مجازی و شبکههای اجتماعی ضرورت پیدا میکند. یک وکیل متخصص میتواند تأثیر مثبتی بر نظر کارشناس و رای دادگاه داشته باشد. وکیل پلیس فتا با آماده کردن لوایح و دفاعیات لازم بر اساس متن قانون اساسی، میتواند پرونده را پیگیری کند و با ارائه استدلالهای عقلی، حقوق موکل خود را به نحو احسن دریافت نماید.
ارائه مشاوره حقوقی
یکی دیگر از وظایف وکیل پلیس فتا ارائه مشاوره حقوقی در حوزه پروندههای جرایم اینترنتی است. در حال حاضر در موسسههای حقوقی، وکلای متخصص بهصورت انفرادی و گروهی به موکلان خود مشاوره حقوقی ارائه میدهند و به آنها کمک میکنند تا اقدامات لازم برای دریافت رأی مثبت دادگاه را انجام دهند. البته اخذ وکیل بهترین کاری است که در حوزه پروندههای جرایم اینترنتی میتوانید انجام دهید. اما اگر موضوع پرونده جزئی است یا توانایی پرداخت حقالوکاله وکلای متخصص پلیس فتا را ندارید، میتوانید از مشاوره حقوقی استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که انتخاب وکیل در این مواقع اهمیت زیادی دارد. وکیل علیرضا طباطبایی یکی از وکلای متخصص جرایم اینترنتی است که به همراه همکاران متخصص خود در زمینه ارائه مشاوره حقوقی در حوزه پلیس فتا به هموطنان عزیز فعالیت میکند.
وکیل پلیس فتا در چه پروندههایی به ما کمک میکند؟
افرادی که در فضای اینترنت مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند یا اتهامی به آنها وارد شده، میتوانند از کمک وکیل پلیس فتا استفاده نمایند. تهدید شدن، هک شدن اکانت، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات گوشی تلفن و نقض حریم خصوصی مواردی هستند که معمولاً افراد به خاطر آنها به وکیل پلیس فتا مراجعه مینمایند. برخی از شایعترین جرایم اینترنتی که در صورت مواجهه با آنها میتوانید از کمک وکلای فضای مجازی استفاده کنید، عبارتاند از:
سرقت از حساب بانکی
این روزها کلاهبرداری از هر راهی برای سرقت حساب بانکی افراد افزایش یافته است. یکی از این روشها نیز ارسال پیامکهای حاوی لینک کلاهبرداری است. احتمالاً شما هم از این پیامکها دریافت کردهاید که شما را تشویق میکنند روی یک لینک ناشناس کلیک کنید. حتی گاهی اوقات این پیامکها یا پیامها در شبکههای اجتماعی از طرف مخاطبان شما ارسال میشوند.
درصورتیکه هدف اصلی از ارسال این لینکها، کلاهبرداری و سرقت حساب بانکی شما است. متأسفانه یکی از بیشترین جرمهایی که باعث میشود افراد به دادسرای جرایم اینترنتی مراجعه کنند، مربوط به همین سرقت از حساب بانکی است که از طریق لینکهای کلاهبرداری یا هک اطلاعات بانکی افراد در گوشی تلفن آنها انجام میشود. اما جای نگرانی نیست. در اینگونه مواقع کمک گرفتن از وکیل پلیس فتا میتواند به شما کمک کند از مجرمان شکایت کنید و اموال از دست رفته خود را مجدداً به دست بیاورید.
ایجاد مزاحمت در فضای مجازی
متأسفانه این روزها فضای مجازی به خاطر آزادی بیشازحدی که دارد به یک مکان برای آزار و اذیت دیگران تبدیل شده است. خیلی از مجرمان هستند که پشت اکانتهای جعلی پنهان میشوند و دیگران را در فضای مجازی مورد آزار و اذیت قرار میدهند. شماره تلفن آنها را در فضای مجازی پخش میکنند. عکس یا کلیپهای دیگران را به اشتراک میگذارند و باعث ناراحتی آنها میشوند. در اینگونه مواقع نیز پلیس فتا میتواند به کمک افراد بیاید تا از کلاهبرداران شکایت کنند و با افرادی که برای آنها مزاحمت ایجاد کردهاند، برخورد نماید.
کلاهبرداری اینترنتی
سرقت یکی از نمونههای بارز کلاهبرداری اینترنتی است. اما جرایم اینترنتی محدود به سرقت حساب افراد نمیشوند. گاهی از اوقات مجرمان با استفاده از ابزارهای متقلبانه، شرایطی را فراهم میکنند تا دیگران را فریب دهند و خودشان با دست خودشان اموالی که با هزاران زحمت جمعآوری کردهاند را تسلیم کلاهبرداران کنند. معمولاً مجرمان با تبلیغهای غیرواقعی در فضای مجازی دیگران را فریب میدهند و مثلاً وعده اجاره اتومبیل به آنها میدهند. اما نه تنها هیچ اتومبیلی هم در اختیار آنها قرار نمیدهند بلکه مبلغ بالایی هم از آنها میگیرند. سرقت و کلاهبرداری در حوزه اینترنت بسیار گسترده است و بررسی این پروندهها نیاز به تخصص تجربه بالایی دارد. برای همین است که توصیه میشود از کمک وکیل جرایم رایانهای استفاده نمایید.
جعل و سوء استفاده از اطلاعات شخصی
گاهی اوقات مجرمان با جعل اسناد و سرقت هویت افراد از اطلاعات آنها سو استفاده میکنند. اگر شما هم در شبکههای اجتماعی مورد جعل و کلاهبرداری قرار گرفتهاید. کسی از هویت شما استفاده میکند و یا از کارتهای اعتباری مسروقه شما استفاده غیرقانونی شده، میتوانید خیلی راحت با وکیل پلیس فضای مجازی مشورت کنید و برای پیگیری پرونده خود از آنها کمک بگیرید.
انتشار محتوای غیرقانونی در فضای مجازی
توزیع و انتشار مطالب غیرقانونی در فضای مجازی یکی دیگر از مواردی است که با کمک وکیل پلیس فتا میتوانید برای رسیدگی به آنها به مراجع قضایی شکایت کنید. بعضی از افراد هستند که هویت دیگران را جعل میکنند و در فضای مجازی مطالبی را درباره مواد مخدر یا محتواهای غیراخلاقی پخش میکنند. گاهی اوقات بعضی از مجرمان دیگران را تشویق به خودکشی میکنند و متأسفانه جرم نیز به گردن کسی است که از هویت او سوء استفاده شده است.
نفوذ به سیستمهای کامپیوتری
نفوذ غیرمجاز به سیستمهای کامپیوتری، هک غیرمجاز اطلاعات این سیستمها و دسترسی به اطلاعات کامپیوترهای خصوصی و عمومی جزو جرایم رایانهای محسوب میشود که در صورت مواجهه با آن میتوانید از کمک پلیس فضای مجازی استفاده نمایید. در مواقعی با استفاده از اطلاعات محرمانه به سرقت رفته سازمانها، مجرمان از افراد اخاذی میکنند و مدیران شرکتها و سازمانها نیز در این مواقع نیاز به مشاوره حقوقی و کمک گرفتن از وکلای متخصص در این زمینه پیدا میکنند.
توهین و افترا در شبکههای مجازی
اگر شما هم در شبکههای اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام یا واتساپ مورد توهین قرار گرفتهاید و اخبار کذب درباره شما منتشر شده است، میتوانید از مجرمان شکایت کنید. گاهی اوقات نیز پیش میآید که مجرمان در فضای مجازی اقدام به تهدید دیگران میکنند. مثلاً ایمیلهای جعلی یا پیامهای تهدیدآمیز برای افراد دیگر ارسال میکنند که اگر مبلغی را به حساب آنها واریز نکنند، عکسها یا اطلاعات خصوصی آنها را منتشر میکنند. تمام این اقدامات جرم محسوب میشود و در مراجع قضایی قابل پیگیری است.
چگونه بهترین وکیل مجازی را انتخاب کنیم؟
بهترین وکیل پلیس فتا فردی است که در جرایم رایانهای متخصص است و دانش کافی در این زمینه را دارا است. بنابراین هنگام انتخاب بهترین وکیل و سپردن پروندههای مجازی به وی، اول از همه باید به تخصص و تجربه وکیل توجه داشته باشید و در ادامه موارد زیر را حتماً در نظر بگیرید.
بررسی رزومه وکیل و مقایسه با چند وکیل
بهترین راه برای انتخاب بهترین وکیل پلیس فتا، صحبت با چند وکیل، بررسی رزومه آنها و دریافت مشاوره درباره پرونده است. بهتر است قبل از انعقاد قرارداد با وکیل دادگستری، حتماً کیس خود را با وکیل مطرح کنید و نظرات چند وکیل را با یکدیگر مقایسه نمایید.
بررسی امتیاز سایر موکلان در پروندههای قبلی
صحبت با افرادی که قبلاً با وکیل مورد نظر کار کردهاند، میتواند به شما کمک کند تا انتخاب درستی داشته باشید. اگر پروندههای قبلی وکیل موفقیت آمیز بوده باشند. نشان میدهد که امتیاز دریافتی وکلا از کاربران قبلی بالا است.
بررسی هزینه وکالت
بررسی هزینه مشاوره، هزینه وکالت پرونده و مقایسه پیشنهادهای چند وکیل با یکدیگر، میتواند کمک کننده باشد. عموماً وکلایی که تخصص و تجربه بالاتری در این حوزه دارند و تعداد پروندههای موفقتری در رزومه خود ثبت کردهاند، هزینه بیشتری از موکلان دریافت میکنند.
هزینه وکیل پلیس فتا چقدر است؟
هزینهای که وکیل پلیس فضای مجازی برای قبول پرونده از موکل خود دریافت میکند، شامل کلیه اقداماتی میشود که از ابتدا تا انتهای به نتیجه رسیدن پرونده، انجام میدهد. بنابراین شما بهعنوان موکل باید بدانید که قرار است چه خدماتی را دریافت کنید و در ازای چه خدماتی حقالوکاله پرداخت میکنید. چنانچه موضوع پرونده مطالبه مبلغ مالی باشد، معمولاً هزینه اخذ وکیل درصدی از مبلغ مورد مطالبه خواهد بود. گاهی اوقات نیز پیچیدگی پرونده است که باعث میشود، هزینه اخذ وکیل پلیس فتا افزایش پیدا کند. پروندههایی که چالشهای زیادی دارند و پیچیدگی آنها بالاتر است، نسبت به پروندههای سادهتر حقالوکاله بیشتری دارند.
گاهی اوقات نیز هزینه بهصورت ساعتی یا بر اساس توافق قبلی بین وکیل و موکل تعیین میشود. البته هزینههای مربوط به تهیه اسناد و مدارک، هزینههای مربوط به مراجعه به دادگاه و هزینههای کارشناس دادگستری و خدمات قانونی نیز باید محاسبه شوند. بنابراین اگر شما قصد همکاری با یک وکیل متخصص در حوزه فضای مجازی را دارید، ابتدا باید در مورد جزئیات هزینه وکالت صحبت کنید و سپس برای انعقاد قرارداد اقدام نمایید.
آشنایی وکیل با پرسنل پلیس فتا
یکی دیگر از مواردی که میتواند برای پیدا کردن بهترین وکیل به شما کمک کند، آشنایی وکیل با پرسنل پلیس فتا و داشتن رابطه قوی با مراجع قضایی است. با توجه به اینکه در کشور ما پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران، وظیفه رسیدگی به جرایم سایبری را به عهده دارد. یک وکیل متخصص باید بتواند ارتباط قوی با پرسنل این مجموعه داشته باشد. بنابراین هنگام انتخاب وکیل به این نکته نیز توجه داشته باشید.
درصورتیکه در رابطه با پروندههای حقوقی خود نیاز به مشاوره و کمک دارید و میخواهید بدانید هزینه وکیل پلیس فتا برای رسیدگی به پرونده شما چقدر میشود، میتوانید با شمارههای موجود در سایت وکیل طباطبایی تماس حاصل فرمایید.
ارائه مشاوره حقوقی توسط پلیس فتا
همانطور که میدانید در سالهای اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی، اینترنت به یکی از بخشهای جداییناپذیر زندگی ما انسانها تبدیل شده است. با وجود مزایای زیادی که فضای مجازی دارد، متأسفانه افرادی هستند که از آزادی بیقید و شرط این فضا سوء استفاده میکنند و مرتکب جرم میشوند. پلیس فتا نیز یک مرجع قانونی است که وظیفه رسیدگی به فضای مجازی را به عهده دارد. در این قسمت قصد داریم درباره اهمیت مشاوره حقوقی پلیس فتا و وظایف این ارگان مطالبی را ارائه کنیم.
پلیس فتا که مرجعی برای نظم بخشیدن و مدیریت فضای مجازی است، یک سری مسئولیتها را به عهده دارد. این مرجع قانونی که اولین بار در سال ۱۳۸۵ بهصورت رسمی فعالیت خود را در کشور آغاز نموده در شبکههای اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام … غیر وجود دارد تا بتواند با ایجاد امنیت و آرامش بستری مناسب برای معاملات اینترنتی اقتصادی کاربران فراهم کند.
در حال حاضر بسیاری از مشاغل در فضای مجازی فعالیت میکنند و از این راه کسب درآمد مینمایند. اگر فردی اقدام به تولید و انتشار محتواهای غیر اخلاقی نماید، پلیس فتا وظیفه دارد که تذکر لازم را به این افراد بدهد. همچنین پلیس فتا با ردیابی آی پی مجرمان به مراجع قضایی برای دستگیری آنها کمک میکند.
با پیگیری و شناسایی هویت افراد مجرم، پلیس فتا میتواند به راحتی هویت تمام مجرمان را شناسایی نماید. این مرجع قضایی با شناسایی گوشی مجرم، میتواند محل سکونت وی را پیدا نموده و با ردیابی کردن شماره تلفن یا شماره کارت فرد مورد نظر، اقدام به ردیابی حساب نموده و برای اثبات جرم به شاکیان کمک کند.
جرایمی که وکیل پلیس فتا در مورد آنها مشورت میدهد
به طور کلی حوزه فعالیت پلیس فتا در کشور ایران بسیار گسترده است و میتوان جرایمی که در حوزه فعالیت پلیس فتا قرار میگیرند را به شرح زیر مورد اشاره قرار داد. توضیح اینکه وکیل میتواند در مورد آنها به ارائه مشاوره حقوقی بپردازد و یا اعلام وکالت نماید.
- جعل اطلاعات کامپیوتری
- دسترسی غیرمجاز به سیستمهای رایانهای
- شنود غیرمجاز تلفن همراه یا کامپیوتر
- جاسوسی کامپیوتری
- انتقال دادههای کامپیوتری بدون اطلاع صاحبان آنها
- دستکاری دادههای رایانهای و جعل آنها
- ایجاد اخلال در فضای مجازی
- تخریب اطلاعات رایانهای
- نشر ویدیوها و تصاویر مستهجن
- منتشر کردن اطلاعات خصوصی افراد
- منتشر کردن محتویات غیرمجاز
- آسیب زدن به شخصیت و حیثیت دیگران در فضای مجازی
- هرزه نگاری، نشر اکاذیب و محتوای غیر اخلاقی در اینترنت
- کلاهبرداری و سرقت رایانهای
تمامی مواردی که به آنها اشاره کردیم جزو جرایم فضای مجازی هستند و تحقیق و پیگیری آنها نیز به عهده پلیس فتا است. وزارت اطلاعات کشور نیز همکاری تنگاتنگی با پلیس فتا دارد تا بتواند محیط مجازی را برای کاربران امنتر کند. در این میان وکیل پلیس فتا نیز میتواند با ارائه مشاورههای حقوقی و پیگیری پروندههای این چنینی به موکلان خود کمک کند.
کلام پایانی
بهترین اقدام قانونی برای آگاهی از حقوق خود در پروندههای اینترنتی، مراجعه به مراجع قضایی و کمک گرفتن از وکیل پلیس فتا است. با توجه به پیچیده بودن پروندههای فضای مجازی و عدم آگاهی افراد در این حوزه، بهتر است از یک فرد متخصص کمک بگیرید. وکیل علیرضا طباطبایی که بهصورت تخصصی در حوزه جرایم اینترنتی فعالیت میکند، میتوانند در پیگیری این پروندهها با ارائه مشاوره حقوقی و راهکارهای قانونی به شما کمک کنند تا در کوتاهترین زمان ممکن درخشان ترین نتیجه را دریافت نمایید.