آموزش سایبریآموزش و پیشگیری

پرداخت امن در دیوار راهکاری برای جلوگیری از کلاهبرداری

پرداخت امن در دیوار برای خرید، راهکار جلوگیری از سوء استفاده کلاهبرداران

اگر قصد خرید امن از دیوار را دارید حالا با استفاده از افزونه پرداخت امن در پلتفرم دیوار ، با خیال آسوده تری می توانید نسبت به خرید امن از دیوار اقدام کنید. ما در این مقاله قصد دریم در این باره کمی توضیح دهیم. چنانچه تمال به مطالعه دارید فقط کافی است چند دقیقه از وقت خود را به مطالعه این مقاله اختصاص دهید.

اگر شما هم از آن دسته از کاربران کنجکاو در فضای مجازی و یا مشتاقان خرید آنلاین هستید و تجربه خرید از دیوار را دارید احتمالا با عبارت کلاهبرداری پرداخت امن دیوار برخورد داشته اید. اما دقیقا میدانید چه اتفاقی در دیوار افتاده است؟ ما در ادامه بیشتر در این باره صحبت میکنیم. حوصله داشته باشید و با ما همراه شوید.

همیشه یک خرید اینترنتی موفق تجربه لذت بخشی است. اما انجام خرید آنلاین گاهی اوقات ممکن است به یک تجربه تلخ تبدیل شود. بدین معنا که کاربر به دلیل اشتباهاتی که در مراجعه به صفحات واقعی و آدرس های امن انجام می دهد خود را وارد معرکه ای می کند که ممکن است تاوان سنگینی برایش داشته باشد.

کاربران ناآگاه و کم تجربه وقتی قصد خرید در اینترنت دارند ممکن است وارد صفحاتی شوند که جعلی باشند و کلاهبرداران آنها را برای به دام انداختن کاربران و خالی کردن حسابهای بانکی آنها تعبیه کرده باشند.

بنابراین همیشه کاربران با این نگرانی مواجهند که آیا صفحه ای که در آن قرار دارم واقعی است یا خیر. و اگر جعلی است چه باید بکنم و چگونه وارد صفحه اصلی و واقعی شوم؟ البته باید توجه داشت که همیشه راهکارهایی برای خرید امن در اینترنت وجود دارد. کاربران باید این راهکارها را جستجو نموده و به دقت مطالعه کنند تا در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند.

یکی از پلتفرم هایی که مراجعات زیادی در روز به آن صورت میگیرد، «دیوار» است. از آنجا که در گذشته مشکلاتی از رهگذر پرداخت های آنلاین در دیوار ایجاد می شد، در یکسال اخیر و پس از اضافه شدن افزونه «پرداخت امن» به پلتفرم دیوار، این روش به راهکاری مطمئن برای جلوگیری از کلاهبرداری و انجام خریدهای اینترنتی امن تبدیل شده است.

کلاهبرداری پرداخت امن در دیوار

همانطور که ملاحظه می کنید این افزونه از طریق منوی سمت راست در صفحه دیوار قابل مشاهده است . این افزونه که خدمات مرتبط با آن توسط شرکت «تومن» در دیوار  ارائه می‌شود، احتمال کلاهبرداری در معاملات را به حداقل رسانده و اطمینان خاطر را برای خریداران و فروشندگان به وجود آورده است.

کاربرد قابلیت جدید پرداخت امن در دیوار

پرداخت امن در حقیقت یک افزونه کاربردی است که به تازگی به عنوان یک قابلیت جدید به دیوار اضافه شده است. فروشندگان می‌توانند برای اطمینان خریداران و رفع نگرانی ، گزینه «پرداخت امن» را به آگهی خود اضافه کنند. با انجام این کار نشانه «پرداخت امن» روی عکس آگهی در فهرست آگهی ‌آنان اضافه می‌شود.

انجام خرید امن از دیوار

در «پرداخت امن» برای انجام خرید مطمئن از دیوار و جلوگیری از هر نوع کلاهبرداری و داشتن معامله‌ای سالم، پول پرداخت شده توسط خریدار در حسابی واسط قرار می‌گیرد و تنها پس از تایید دریافت کالا یا خدمات توسط خریدار ، در ادامه به حساب فروشنده واریز می‌شود. همچنین فروشنده هم مطمئن است که پولش در حسابی امن قرار دارد و می‌تواند کالای خود را با اطمینان ارسال کند.

آیا امکان کلاهبرداری در پرداخت امن دیوار وجود دارد؟

«دیوار» معتقد است با استفاده از این ویژگی جدید توانسته است موجبات دلگرمی و جلب اعتماد کاربران خود را فراهم آورد. زیرا نصب افزونه پرداخت امن، موجب افزایش بازدید و موفقیت آگهی‌ های ارائه شده در دیوار خواهد شد. البته هنوز برای اظهار نظر قطعی در این مورد کمی زود است.

پرداخت امن در دیوار چگونه فعال می شود؟

برای اضافه‌کردن گزینه «پرداخت امن» به صفحه‌ آگهی و دریافت نشانه آن روی عکس آگهی‌، دیوار از کاربران خود میخواهد چنین فرایندی را طی نمایند:

۱- آگهی را در دیوار ثبت کنید.

۲- از منوی «دیوار من» وارد قسمت «افزونه‌های دیوار» شوید.

۳- گزینه‌ٔ «پرداخت امن تومن» را انتخاب کنید.

۴- دسترسی‌های لازم را به «تومن» بدهید تا صورت رایگان افزونه‌ٔ «پرداخت امن» به صفحه‌ آگهی‌تان اضافه شود.

در صورتی‌ که این افزونه به آگهی شما اضافه شده باشد، عبارت «پرداخت امن» روی تصویر آگهی در لیست آگهی‌ها نمایش داده می‌شود و احتمال دیده‌شدن آگهی و فروش کالا یا خدمات‌تان در دیوار بیشتر می‌شود.

در «پرداخت امن» برای خرید امن از دیوار و جلوگیری از هر نوع کلاهبرداری و داشتن معامله‌ای امن، پول پرداخت شده توسط خریدار در حسابی واسط قرار می‌گیرد و تنها پس از تایید دریافت کالا یا خدمات توسط خریدار به حساب فروشنده واریز می‌شود. همچنین فروشنده هم مطمئن است که پولش در حسابی امن قرار دارد و می‌تواند کالای خود را با اطمینان ارسال کند.

سرویس دهنده «تومن» کیست؟

بر اساس اطلاعاتی که دیوار در اختیار کاربران گذارده است ، در حال حاضر سرویس دهنده «تومن» در حال ارائه افزونه‌ «پرداخت امن» در دیوار است و این شرکت پاسخگوی کاربران درباره هر نوع سوال و مشکلی در این رابطه خواهد بود.

پرداخت امن در دیوار به چه معنا است؟ 

با استفاده از افزونه‌ پرداخت امن در دیوار ، ابتدا خریدار برای خرید امن از دیوار، مبلغ معامله را پرداخت می‌کند. سپس تایید سفارش را دریافت می کند. در ادامه، پول به حساب فروشنده واریز می‌شود. به این ترتیب، امنیت معامله تضمین خواهد شد. با این روش خریدار مطمئن است که کالا برای او ارسال می‌شود و فروشنده هم اطمینان خاطر دارد که جای پولش امن است و خبری از مسائلی مثل فیش جعلی نیست.

نحوه اضافه کردن پرداخت امن به آگهی کاربران

پرداخت امن در حقیقت یک قابلیت جدید برای ایجاد اطمینان در معاملات آنلاین و خرید امن از دیوار است. ضمن اینکه دیوار با این کار بدنبال جذب کاربران جدید و فروش بیشتر در پلتفرم خود، از طریق جلب اعتماد طرفین خرید و فروش آنلاین است.

فروشنده در دیوار چگونه پول خود را دریافت می کند؟

در راستای خرید امن از دیوار، ابتدا خریدار کالا را سفارش داده و پول آن را در حساب پرداخت امن واریز می کند. سپس کالا برای وی ارسال و در ادامه کالا را دریافت و آن را تایید می کند. با تایید خریدار، فروشنده شماره شبای خود را وارد نموده و درخواست واریز پول به حساب بانکی‌ خود را میکند و پول بلافاصله به کیف‌پول آنلاین فروشنده واریز می‌شود.

تکلیف خریدار و فروشنده در موارد بروز مشکل در خرید

وقتی خریدار نسبت به خرید امن از دیوار اقدام و کالا را دریافت نمود سه حالت ممکن است ایجاد شود. حالت اول دریافت کالا و تایید آن که منطقی ترین به نظر می رسد. مشروط بر آنکه کالا همان کالایی باشد که سفارش آن را داده و عاری از نقص باشد.

حالت دوم آن است که کالا بدست خریدار برسد اما آن را تایید نکند و یا نسبت به ثبت شکایت اقدامی صورت ندهد. در این وضعیت، پشتیبان «پرداخت امن» یا همان «تومن» با ارسال پیامک سه بار این مسئله را پیگیری می‌کند. در صورت جواب ندادن خریدار، ۷۲ ساعت پس از موعد تحویل، مبلغ واریزی از سوی خریدار، به صورت خودکار به کیف پول آنلاین فروشنده منتقل می‌شود.

در حالت سوم خریدار با مشکلی در دریافت کالا اعم از نقص و یا اشتباه در ارسال و نظایر آن مواجه میشود. ر این وضعیت خریدار سه روز فرصت دارد نسبت به ارسال گزارش نقص و اشتباه در کالا یا خدمات در سامانه پرداخت امن اقدام نماید. در صورتی که این مسئله توسط تیم داوری «تومن» تایید شود، پول واریزی خریدار به حساب فروشنده منتقل نمی‌شود و پس از مرجوعی کالا، به حساب خریدار باز‌می‌گردد.

تعهدات فروشنده و خریدار و رفع اختلافات احتمالی

تعهدات فروشنده : پس از خرید امن از دیوار و درخواست پرداخت امن،فروشنده باید به وسیله لینکی که به او پیامک می‌شود معامله را تایید کند. در صورتی که در این مرحله معامله تایید نشود پول به حساب خریدار برگشت داده می‌شود. در صورتی که فروشنده معامله را تایید کرده باشد باید طی مدتی که تعیین کرده به تعهدش عمل کند. در صورت ارسال نکردن کالا طی این مدت و ثبت نشدن جزئیات ارسال کالا، پول به صورت خودکار به حساب خریدار برگشت داده می‌شود.

تعهدات خریدار : خریدار برای خرید امن از دیوار ، باید با ارسال مستندات ، معیوب بودن کالا را حداکثر طی ۳ روز پس از دریافت کالا ثابت کند.
تیم داوری «تومن» با هر دو طرف معامله صحبت می‌کند و مدارک آنها را بررسی می‌کند. این تیم موضوع را با بررسی مدارک تشخیص می‌دهد. به همین خاطر بهتر است فروشنده‌ از کالا و مراحل بسته‌بندی آن عکس گرفته و آنها را نگهداری کند.

دیوار پیگیری شکایت ها را به تومن سپرده است

با بررسی نکاتی که دیوار در سایت خود منتشر نموده است به نظر می رسد این پلتفرم برای پرهیز از کلاهبرداری پرداخت امن دیوار ، پیگیری شکایات را به «تومن» سپرده است. بر این اساس ، یک تیم متخصص داوری و آشنا به قوانین حقوقی در «تومن» مستقر است که به صورت مستمر با طرفین اختلاات و شکایات صحبت می کنندو در نهایت با بررسی کامل مدارک آنها ، اظهار نظر قطعی می کنند.

دیوار چه اطلاعاتی را جمع آوری و ثبت میکند؟

  • نوع دستگاه، زبان و نوع سیستم عامل دستگاه شما،
  • اطلاعات فنی و گزارش‌های سرور شامل آدرس پروتکل اینترنت (IP)، نوع شبکه، نوع و نسخه مرورگر، اطلاعات مهم دستگاه و …
  • اطلاعاتی که شما با استفاده از نرم‌افزار مشاهده کرده‌اید،
  • مدت و باز‌ه‌های استفاده شما از خدمات دیوار،
  • جست‌وجوهای انجام شده و نتایج انتخاب‌شده،
  • شناسه اندروید دستگاه شما،
  • اطلاعاتی که برای ثبت آگهی در دیوار ضروری است شامل اطلاعات مربوط به هویت نظیر نام، نام خانوادگی، شماره ملی و اطلاعات مربوط به روش های ارتباط با شما شامل نشانی پستی، کد پستی، شماره تماس (اعم از ثابت و موبایل) و غیره که شما در اختیار دیوار قرار می‌دهید؛
  • اطلاعات مربوط به مبادلات مالی نظیر کلیه پرداخت های موفق و ناموفق بابت ثبت آگهی در دیوار؛
  • سوابق کلیه خریدها و آگهی‌ها در بستر دیوار؛
  • نظراتی که در دیوار ثبت می نمایید و فهرستی از آگهی های ثبت شده؛
  • مکاتبات شما و سایر کاربران (در قالب چت) از طریق بستر دیوار.

بیشتر بخوانید: وکیل کلاهبرداری اینترنتی

چشمهایتان را باز کنید

برای اینکه خرید امن از دیوار داشته باشید باید چشم‌هایتان را باز کنید! در صورتی که ظاهر کالا با عکسی که شما دیده بودید مطابقت نداشت، معامله را لغو کنید. گاهی ممکن است ظاهر کالا و رنگ و مدل آن هم مشابه عکس باشد ولی مثلا باتری معیوب داشته باشد یا به نام نو به شما فروخته شده ولی کارکرده است. ممکن است حتی مدل تقلبی و به اصطلاح «های‌کپی» آن برند باشد بنابراین باید مهلت تست بگیرید.

تنها معامله نکنید

همانطور که گفتیم در مکان های عمومی معامله کنید اما برخی مواقع وسیله‌ای که قرار است معامله کنیم بزرگ است و نمی‌توان روی جایی جز خانه حساب باز کرد. به همین دلیل زمانی که دعوت یک خریدار یا فروشنده از دیوار به خانه‌تان غیر قابل اجتناب است حتما یک همراه داشته باشید. اگر با این پیشنهاد مواجه شدید که خریدار یا فروشنده شما را سوار خواهد کرد، به این معامله شک کنید.

عجله نکرده و هول نکنید

کلاهبرداران و مجرمین در دیوار همیشه از شگرد وارد نمودن استرس و عجله به شما استفاده می نمایند. اگر دیدید طرف مقابل معامله شما قصد وارد نمودن استرس به شما دارد از او وقت بخواهید و اگر موافقت ننمود تلفن را قطع نموده فکر و مشورت کنید.

اطلاعات شخصی خود را منتشر نکنید

کلاهبرداران از هر راهی برای جمع آوری اطلاعات اولیه از شما اقدام می نمایند. خیلی از این اطلاعات را در گپ و گفتی دوستانه در دیوار از شما می‌پرسند. برای مثال زمانی که نیازی به دادن کارت ملی نیست یا هنگامی که فقط نشان دادن آن کافی است، نباید کارت را در اختیار خریدار و یا فروشنده قرار دهید. به همین خاطر بهتر است ابتدا در چت دیوار و بدون نیاز به رد و بدل کردن شماره، درباره کالا گفت‌وگو کنید و اگر نیاز شد شماره موبایل خودتان را بدهید.

آیا خرید و فروش امن در دیوار امکان پذیر است؟

معامله را به یک مکان عمومی انتقال دهید. دلیلی ندارد که برای خرید یک دیسک بازی، وارد خانه فروشنده شوید. منطقی نیست اگر به خاطر فروش یک گلدان فروشنده را به خانه خود دعوت کنید. حتی اگر خریدار یا فروشنده اصرار می‌کند که به خانه او نزدیک شوید احتیاط کنید.

ولی بهترین حالت این است که اولا قبل از تاریک شدن هوا و از سوی دیگر یک مکان عمومی مانند کافی شاپ، قهوه خانه، لابی سینما یا هر مکان عمومی سربسته شلوغ که به محل زندگی جفتتان نزدیک است انتخاب کند. با آن همه دوربین مداربسته که در بانک نصب شده، باید اطراف بانک‌ها را بهترین نقطه برای قرار معامله بدانیم. متاسفانه برخی مجرمین در دیوار فرد خریدار یا فروشنده را به مکان های خلوت کشانده و اقدام به زورگیری از وی می نمایند.

از هویت فروشنده اطمینان پیدا کنید

لازم است که شماره کارت فروشنده و نامی که به شما می‌دهد با مشخصات خود فرد مطابق باشد. یعنی حتما پول را به حساب شخصی فروشنده واریز کنید نه به نام شخصی دیگر. دانستن مشخصات فروشنده در صورت کلاهبرداری، به شما کمک خواهد کرد که بتوانید از طریق مراجع قانونی شکایت کنید.

قبل از اقدام ، تحقیق کنید

اگر ایمیلی از فروشنده دارید بهتر است آن را در گوگل سرچ کنید. هر چیزی که در رفتار یک فرد به نظر شما مشکوک می‌آید بهتر است شما را از ادامه این معامله یا همکاری منصرف کند. اگر طرف مقابل از اینکه در یک مکان عمومی قرار بگذارید طفره می‌رود، یا محل قرار را در آخرین لحظه تغییر می‌دهد، آن را یک هشدار تلقی کنید. معامله را صرفا با افرادی که با آنها راحت هستید، ادامه دهید. هیچ وقت در انجام معامله هول نشوید و عجله نکرده و حتما تحقیق و بررسی لازم را بعمل آورید.

نکات مهم در خصوص انتقال وجه

اگر شما فروشنده هستید:

  • در صورت دریافت اینترنتی یا کارت به کارت پول، به دیدن رسید پرداخت اکتفا نکنید. قبل از تحویل کالا، شخصاً از وارد شدن مبلغ به حسابتان مطمئن شوید.
  • در خصوص دریافت چک‌های رمزدار بانکی، با مراجعه به بانک مورد نظر، از اصالت آن مطمئن شوید و سپس کالا را تحویل دهید.
  • بدانید چک و سفته ممکن است نقد نشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر، به قوانین رسمی چک رجوع کنید .

بیشتر بخوانید: چگونه از سرقت اطلاعات کارت بانکی خود پیشگیری کنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *