آموزش سایبریآموزش و پیشگیری

ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین

ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین

سه روش برای ثبت شکایت پلیس فتا وجود دارد و محبوب‌ترین آن‌ها روش اینترنتی است. شما می‌توانید به صورت آنلاین بدون حضور در دفاتر خدمات الکترونیکی ، شکایت خود را ثبت کنید و متن شکایت را کامل کنید.

برای دریافت مشاوره سایبری و نحوه ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین، می توانید با ما تماس بگیرید.

آدرس پلیس فتا تهران

مراحل ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین

برای ثبت شکایت پلیس فتا به صورت اینترنتی باید از طریق سایت پلیس فتا به آدرس https://csirc.fata.gov.ir اقدام نمایید. این روش غیر حضوری بسیار ساده است و شما می‌توانید از طریق گوشی موبایل یا رایانه شخصی خود به راحتی آن را انجام دهید.

ثبت شکایت پلیس فتا آنلاین و حضوری

برای طرح شکایت در پلیس فتا، ابتدا وارد سایت می‌شوید و سپس مراحل زیر را انجام می‌دهید.

  • خدمات الکترونیکی را از نوار بالای صفحه پیدا کنید.
  • وارد این قسمت از نوار ابزار شوید و ثبت گزارش مردمی را انتخاب نمایید.
  •  در قسمت بالای صفحه روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.
  • حالا در سایت پلیس فتا ثبت نام کنید و مشخصات خود را وارد نمایید.
  • در این زمان سایت پلیس فتا برای شما باز می‌شود و می‌توانید موضوع شکایت خود را از بین موضوعات موجود انتخاب نمایید.
  • در صفحه‌ای که برای شما باز می‌شود، اطلاعات مورد نیاز را وارد نموده و متن شکوائیه را بنویسید.

توجه: چنانچه مدرک و سندی در اختیار دارید، فایل مورد نظر را ضمیمه کنید. درصورتی‌که خودتان با نحوه شکایت به صورت اینترنتی آشنا نیستید، می‌توانید از بهترین وکیل سایبری کمک بگیرید تا راهنمایی‌های حقوقی را در این زمینه به شما ارائه نماید.

روش‌های ثبت شکایت پلیس فتا

در بخش‌های پیش اشاره کردیم که ثبت شکایت پلیس فتا علاوه بر روش آنلاین، روش‌های دیگری هم دارد. دو روش باقیمانده عبارت‌اند از:

ثبت شکایت پلیس فتا حضوری

برای مطرح کردن شکایت در پلیس فتا باید به دادسرای جرایم رایانه‌ای در شهر خود مراجعه نمایید. ثبت شکایت به صورت حضوری پیچیدگی چندانی ندارد. زیرا فقط شما باید شکوائیه خود را تنظیم کنید و به دادسرا ارائه نمایید. برای انجام مراحل بعدی نیز شما را راهنمایی می‌کنند.

البته توجه داشته باشید که پیش از حضور در دادگاه یا همان دادسرای جرایم رایانه‌ای، باید حتماً از طریق دفاتر خدمات قضایی یک شکایت ثبت کنید و تشکیل پرونده بدهید. بعد از تشکیل پرونده پیامکی برای شما ارسال می‌شود که باید کد تائید آن را ارائه نمایید. این پیامک نشان می‌دهد که شکایت شما در پلیس فتا ثبت شده و می‌توانید ادامه روند آن را پیگیری نمایید.

نکته: درصورتی‌که پرونده شما حساس و پیچیده باشد، برای رسیدگی بیشتر، آن را به پلیس فتای مرکزی ارجاع می‌دهند. هنگام مراجعه حضوری اگر مدرک یا مستنداتی دارید باید حتماً تحویل بدهید تا بعد از انجام تحقیقات رای نهایی صادر شود.

ثبت شکایت پلیس فتا تلفنی

روش دیگری که بسیار ساده است ثبت شکایت به صورت تلفنی است. اگر بخواهید از طریق مرکز فوریت‌های پلیس فتا شکایت خود را ثبت کنید. باید با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرید. به این صورت شکایت خود را مطرح می‌کنید و اقدامات لازم را انجام می‌دهید.

مدارک لازم برای ثبت شکایت پلیس فتا

افرادی که مورد کلاهبرداری اینترنتی قرار می‌گیرند برای ثبت شکایت پلیس فتا اقدام می‌کنند. این مرجع قضایی وظیفه ردیابی کلاهبرداران را به عهده دارد. اما تا زمانی که شما مدرکی ارائه نکنید، قانون هم نمی‌تواند پرونده شما را پیگیری نماید. بنابراین ارائه مدارک معتبر و مفید ضروری است. اما چه مدارکی برای ثبت شکایت در پلیس فتا لازم است و برای شکایت اینترنتی باید چه اسنادی را آماده کنیم؟

با توجه به اینکه ثبت شکایت در اینستاگرام، تلگرام و ثبت شکایت از سایت‌های اینترنتی متفاوت است، مدارک مورد نیاز برای هر یک از این شکایت‌ها نیز با یکدیگر فرق می‌کند. پس بهتر است با یک مشاور حقوقی در این زمینه صحبت کنید تا شما را راهنمایی کند و به شما بگوید که چه مدارکی را باید آماده کنید. در این قسمت به صورت کلی مدارک لازم برای ثبت شکایت در اینستاگرام تلگرام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مدارک ثبت شکایت در تلگرام

اگر در شبکه اجتماعی تلگرام مورد کلاهبرداری و سوء استفاده قرار گرفته‌اید، بهتر است مدارکی مانند اسکرین شات و پیام‌ها و چت‌های مجرمان را نگه دارید. اسکرین شات به میزان زیادی می‌تواند قانع کننده باشد. همچنین رسید پرداخت پول، پیامک‌های رد و بدل شده و چت‌هایی که با فرد مورد نظر داشته‌اید، جزو مدرک محسوب می‌شود. دقت کنید که اگر به مخاطبتان شک دارید، بهتر است از تمام پیام‌ها اسکرین شات بگیرید. زیرا در تلگرام امکان پاک کردن چت‌ها وجود دارد.

مدارک ثبت شکایت در اینستاگرام

اگر در صفحه اینستاگرام خود فریب خورده‌اید و می‌خواهید حالا به پلیس فتا شکایت کنید. برای ثبت شکایت کلاهبرداری در این شبکه محبوب اجتماعی نیز می‌توانید از اسکرین شات، چت‌ها و تراکنش‌هایی که انجام داده‌اید، استفاده کنید. هرچه مدارکی که جمع آوری می‌کنید، بیشتر باشد، راحت‌تر می‌توانید ادعای خود را ثابت کنید.

رسیدگی به شکایات در پلیس فتا چگونه انجام می‌شود؟

دادسرای جرایم رایانه ای وظیفه پیگیری جرایم فضای سایبری را به عهده دارد. بنابراین هرگونه تخلفی که در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی صورت بگیرد، توسط این دادسرا رصد می شود. بعد از آشنایی با روش‌های ثبت شکایت پلیس فتا، بد نیست بدانید مراحل رسیدگی به این شکایت در پلیس فتا چگونه است؟

تشکیل پرونده

اولین اقدامی که در دادسرای جرایم رایانه‌ای صورت می‌گیرد، تشکیل پرونده بر اساس شکایت شاکیان است. سپس پرونده با توجه به روال قانونی به جریان می‌افتد و رسیدگی به آن آغاز می‌شود. بعضی از پرونده‌ها حساسیت بیشتری دارند و به پلیس فتا ارجاع داده می‌شوند. چنانچه شاکیان مظنون یا متهم را بشناسند، بازپرس آن‌ها را برای انجام تحقیقات فرا می‌خواند تا پاسخگوی شکایت مطرح شده باشند. اما اگر فرد مجرم ناشناس باشد، پلیس فتا به صورت تخصصی و با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مجرم را شناسایی کرده و او را تفهیم اتهام می‌کند.

احضار طرفین

بعد از دو هفته معمولاً پرونده‌های موجود در پلیس فتا مورد رسیدگی قرار می‌گیرند و طرفین را به پلیس فتا احضار می کنند. البته ممکن است این مدت زمان با توجه به نوع پرونده و کامل نبودن مدارک بیشتر طول بکشد. در نهایت جلسه اجرا می‌شود و رای نهایی صادر می‌گردد.

توجه داشته باشید که پلیس فتا پیگیری‌های لازم برای دستگیری مجرم یا مجرمان را انجام می‌دهد. اما اگر شما با نحوه صحیح تشکیل پرونده آشنا نباشید و اقدامات لازم را به موقع انجام ندهید، ممکن است نتوانید نتیجه دلخواهتان را به دست بیاورید. بنابراین توصیه می‌کنیم از مشاوره حقوقی افراد کارشناس و راهنمایی‌های یک وکیل حرفه‌ای کمک بگیرید.

هزینه ثبت شکایت پلیس فتا

هزینه مربوط به ثبت شکایت در پلیس فتا و هزینه‌های دادرسی بستگی به نحوه شکایت و پیچیدگی پرونده دارد. البته معمولاً در مسائل کیفری هزینه ثبت شکایت چندان بالا نیست.

  • هزینه‌های مراحل اجرایی
  •  تعرفه‌های حق الوکاله وکیل (در صورت گرفتن وکیل)
  • هزینه ثبت شکوائیه
  •  هزینه کارشناسی

هزینه ثبت شکوائیه توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به صورت سالانه مشخص می‌شود. اگر می‌خواهید اطلاعات دقیق‌تری درباره تعرفه خدمات قضایی در پلیس فتا دریافت کنید. می‌توانید به قانون بودجه کشور مراجعه نمایید و یا با کارشناسان حقوقی مشورت کنید.

نکته: در اکثر مواقع هزینه ثبت شکایت در پلیس فتا به عهده مجرم است و هزینه از مجرم دریافت می‌شود.

جرایم مورد پیگیری توسط پلیس فتا

پلیس فتا وظیفه پیگیری جرایم اینترنتی را به عهده دارد. اما از آنجا که جرایم اینترنتی بسیار گسترده هستند و ماهیت آن‌ها متفاوت است، بهتر است با جرایمی که پلیس فتا صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارد، آشنا شوید.

در سال ۱۳۸۸ قانون جرایم رایانه‌ای در کشور ما تصویب شدند و پلیس فتا برای رسیدگی به جرم‌های سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی که در حوزه فضای مجازی اتفاق می‌افتد، انتخاب شد. جرایمی که پلیس فضای مجازی به آن ها رسیدگی می‌کند، عبارت‌اند از:

  • نشر اکاذیب و هتک حیثیت افراد جامعه در فضای مجازی
  • دسترسی غیر مجاز به اطلاعات دیگران در اینترنت
  • برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی دیگران به صورت اینترنتی
  • شنود غیر مجاز
  • استفاده از پهنای باند بین المللی به صورت غیر مجاز برای برقراری ارتباط‌های مخابراتی
  • کلاهبرداری و سرقت اینترنتی
  • جرایم اینترنتی بر علیه اخلاق عمومی
  •  جعل رایانه‌ای
  • تخریب اطلاعات در سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی
  •  ایجاد اختلال و پخش بدافزارها برای ارتکاب جرایم سایبری
  • تولید و تغییر گذرواژه و اطلاعات کاربران

نحوه برخورد پلیس فتا با مجرمان اینترنتی

بیشتر افراد می‌خواهند بدانند که پلیس فتا با مجرمان اینترنتی چه برخوردی دارد و پس از اثبات جرم چگونه با آن ها رفتار می‌کند. باید بگوییم که پلیس فتا بعد از رسیدگی به پرونده، اثبات جرم و دستگیری متهمان، آن ها را به مقامات قضایی تحویل می‌دهد. از آنجا که مدارک و اسناد دیجیتالی در پلیس فتا مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهارات متهم چندان اثری در نظر مقامات قضایی ندارد.

بنابراین دادگاه چندان به اظهارات متهم توجه نمی‌کند و همین که ادله دیجیتالی جرم واقع شده را اثبات کند، کافی است. پلیس فتا بر اساس ماده ۴ قانون تأسیس ناجا، وظیفه تأمین نظم و امنیت در فضای مجازی را به عهده دارد. به همین خاطر دستورالعمل‌های اجرایی را در خصوص جرم‌های مرتبط با فضای مجازی انجام می‌دهد و بعد از بررسی کارشناسان و تشخیص جرم، مجرمان را به مقامات قضایی تحویل می‌دهد.

پلیس فتا به صورت مرسوم در فضای سایبری گشت زنی می‌کند و به صورت خودکار وبلاگ‌ها، سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی متخلف را شناسایی می‌کند. این پلیس وظیفه جلوگیری از جرم‌های اینترنتی را نیز به عهده دارد. بنابراین خیلی از اوقات قبل از اینکه سایت‌های متخلف اقدام به کلاهبرداری نمایند، آن ها را شناسایی نموده و می‌بندد. البته این گفته به این معنا نیست که پلیس فتا می‌تواند بدون مجوز وارد حریم خصوصی افراد شود. برای بررسی چت‌های دونفره یا ورود به حریم خصوصی افراد، مجوز قضایی لازم است و این نهاد قانونی هم خط قرمزهایی برای اجرای قانون دارد.

ثبت شکایت پلیس فتا تهران

هشدارهای پلیس فتا برای پیشگیری از جرایم اینترنتی

جرایم مالی، اینترنتی و سوء استفاده از افراد در فضای مجازی، این روزها رواج بسیاری پیدا کرده است. بنابراین بهتر است قبل از اینکه مجبور به ثبت شکایت پلیس فتا شوید. یک سری از نکات را بدانید و هشدارهای پلیس فتا را مورد توجه قرار دهید. این هشدارها عبارت‌اند از:

  • از وای فای عمومی و اینترنت رایگان برای ورود به حساب‌های اینترنت بانک خود استفاده نکنید.
  • هنگام استفاده از دستگاه کارت خوان، سعی کنید خودتان کارت بکشید و رمز کارت را وارد کنید.
  • اگر از دستگاه ATM استفاده می‌کنید، دقت کنید که رمز کارت شما در اختیار دیگران قرار نگیرد و مراقب افراد پشت سر خود باشید.
  • هنگام خرید اینترنتی از طریق درگاه‌های معتبر بانکی و سایت‌های معتبر اقدام کنید.
  • عکس‌های خانوادگی، فیلم‌های شخصی و اطلاعات مهم خود را در دستگاه‌های قابل حمل قرار ندهید تا در صورت به سرقت رفتن آن ها، دچار مشکل نشوید.
  • از آنتی ویروس‌های معتبر و به روز رسانی شده روی رایانه‌های شخصی و گوشی موبایل خود استفاده کنید.
  • برای کارت‌های بانکی، سامانه پیامکی فعال کنید تا اگر برداشت پول به صورت غیرقانونی انجام شد از طریق پیامک متوجه شوید.
  • توجهی به ایمیل‌ها یا پیامک‌های تبلیغاتی مبنی بر برنده شدن جایزه نکنید.
  •  روی فایل‌های پیوست ایمیل کلیک نکنید.
  •  لینک‌های ناشناس را باز نکنید.
  •  اطلاعات شخصی خود را در سایت‌های همسریابی وارد نکنید. چراکه هیچ سایت همسریابی از جانب پلیس مجوز برای فعالیت دریافت نکرده است.
  •  از رمز عبورهای قوی و تائید دو مرحله‌ای برای شبکه‌های اجتماعی خود استفاده نمایید.
  • هنگام استفاده از دستگاه‌های ATM به اقلام نامتعارف توجه کنید.
  • در صورت دریافت لینک‌های ناشناس از مخاطبانتان، ابتدا با آن ها تماس بگیرید و سپس لینک مورد نظر را باز کنید.
  •  اگر وارد سایت افراد مشهور می‌شوید، احتیاط کنید. چراکه ممکن است این صفحه‌ها تقلبی باشد و فقط از چهره افراد مشهور برای راه‌اندازی آن استفاده شده باشد.
  • هنگام ارسال و دریافت فایل از افراد خانواده، توجه داشته باشید که فایل‌های حاوی ویروس یا بدافزار دریافت نکنید.

کلام پایانی

در این مقاله شما را با روش‌های ثبت شکایت پلیس فتا آشنا کردیم و مدارکی که باید برای رسیدگی به پرونده ارائه کنید، معرفی نمودیم. درصورتی‌که قصد ثبت شکایت در این مرجع قانونی را دارید، باید حتماً با نحوه تشکیل پرونده آشنا باشید و بدون اتلاف وقت برای اثبات جرم اقدام کنید. چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در نام سایت تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چت واتساپ
مشاوره رایگان
مشاوره رایگان در واتساپ