وکیل سایبری

نماد شایستگی و اعتماد

تماس با وکیل سایبری

09306734250 - 021-28427137

info@vakiltabatabaee.ir
جستجو کردن

12 جرم اینترنتی مهم که باید بشناسید

12 جرم اینترنتی
اشتراک گذاری مقاله

۱۲جرم اینترنتی که به شناخت آن نیازمند هستید

12 جرم اینترنتی که باید بشنلسید چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم در مورد جرایم اینترنتی نکاتی را مطرح کنیم.

پیشرفت‌های اخیر تکنولوژی در حوزه تلفن‌های هوشمند و اینترنت زندگی بشر را متحول کرد. امکانی فراهم شد تا افراد بدون نیاز به طی مسافت‌های طولانی بتوانند با دیگر افراد ارتباط برقرار کنند. حضور افراد در این حوزه باعث شد تا مجرمان این بار فعالیت خود را در این مکان پایه گذاری کنند. جرائم اینترنتی و تخلفات اینترنتی که در حوزه رسانه‌ها شکل می‌گیرد از جمله پیامدهای منفی حضور متخلفان در این عرصه است.

وکیل اینترنتی

حضور فعال مجرمین و پیشرفت روش‌های کلاه‌برداری اینترنتی باعث شده است امروزه پرونده‌های حقوقی زیادی بر علیه این دسته متخلفان در دادگاه وجود داشته باشد.
شناخت انواع جرایم اینترنتی و روش‌های کلاه‌برداری در این حوزه باعث می‌شود تا احتمال وقوع جرایم سایبری کاهش یابد. ما در این مقاله ۱۲ جرم اینترنتی از معروف‌ترین و متداول‌ترین روش‌های فعالیت متخلفان را بیان خواهیم کرد.
با در نظر گرفتن این روش‌ها می‌توانید امنیت خود را در فضای اینترنت ارتقا بخشید.

جرائم اینترنتی به چه معناست؟

بسیاری از افراد اینگونه فکر می‌کنند که دزدی و کلاه‌برداری تنها در دنیای واقعی اتفاق می‌افتد. اما این موضوع کاملا اشتباه است. در دنیای مدرن دیگر دزدی به معنای بالا رفتن از دیوار مردم نیست‌. یک هکر حرفه‌ای بدون نیاز به بالا رفتن از دیوار خانه‌تان از کیلومترها دور‌تر می‌تواند ثروت و آبروی شما را مورد حمله قرار دهد.

12 جرم اینترنتی مهم

هر گونه رفتار از سمت دیگران که باعث آزردگی خاطر، اذیت و آزار، مشکلات روحی و جسمی، آسیب به آبرو و ثروت افراد شود جرم تلقی می‌شود. اگر این جرایم در بستر اینترنت به وقوع بپیوندد، جرائم اینترنتی نامیده می‌شود.
گستردگی فضای اینترنت و قابلیت‌های بالای این حوزه باعث شده است تا جرائم اینترنتی اشکال مختلف و متنوعی داشته باشند. متداول ترین این جرائم به شرح زیر هستند:

جرم اینرنتی ایجاد مزاحمت

بسیاری از ما در دنیای واقعی شاهد آزار و اذیت و مزاحمت‌هایی بوده‌ایم که گاها پیامدهای روانی فراوانی را برای ما به همراه داشته است‌. نکته جالب اینکه این مزاحمت‌ها تنها به دنیای حقیقی محدود نمی‌شود. با گسترش فضای مجازی ایجاد مزاحمت‌ها نیز در این حوزه افزایش پیدا کرده است. به دنبال این مزاحمت‌ها امروزه شاهده تعداد کثیری از پرونده‌هایی هستیم که بر علیه مجرمان اینترنتی در دادگاه‌های قضایی بررسی می‌شود.

دروغ نگفته‌ایم اگر بگوییم ایجاد مزاحمت در فضای مجازی یکی از مهم‌ترین جرایم اینترنتی در عصر حاضر محسوب می‌شود. این جرم به اشکال مختلفی در فضای مجازی صورت می‌گیرد.
شایعه پراکنی‌ها و مزاحمت‌هایی که در فضای مجازی ایجاد و موجب ایجاد اختلال در زندگی مردم و خدشه به آبرو و روان افراد می‌شود، از جمله این جرائم اینترنتی هستند.

وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی

جرم اینترنتی سرقت اطلاعات

تلفن همراه و رایانه‌های ما پر است از اطلاعات مهمی که دوست نداریم به دست غریبه‌ها برسد. این اطلاعات مهم عبارتند از عکس‌ها، فیلم‌ها، پیام‌ها و اطلاعات مهم کارت بانکی.
افراد سوءاستفاده گر می‌توانند با دردست داشتن این اطلاعات به کلاه‌برداری و اخاذی از شما بپردازند.
یکی از سوالات متداولی که دوستان از ما می‌پرسند این است که نحوه کار این سارقان چگونه است؟

این دسته از جرم‌های اینترنتی با استفاده از رایانه و نرم افزارهای مربوطه انجام می‌گیرد. گاهی یک اپلیکیشن مخرب زمینه را برای کلاه‌برداری و سرقت‌های اینترنتی فراهم می‌‌کند.
این روش یکی از متداول‌ترین روش‌های دست‌یابی به رمزهای مهم کارت بانکی است. و با ایجاد اختلال در عملکرد برخی نرم افزارها صورت می‌گیرد.

12 جرم اینترنتی مهم

جرم اینترنتی توهین ،تهدید و هتک حرمت

استفاده افراد با عقاید و طرز فکرهای متفاوت از اینترنت باعث شده است تا درگیری‌های فراوانی در این بستر شکل گیرد. شبکه‌های اجتماعی و وب سایت‌ها امکانی را فراهم کرده است تا افراد بتوانند با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند.
متفاوت بودن اصول اخلاقی و تربیتی افراد باعث شده است تا گاهی این برقراری ارتباط منجر به دعوا و مشاجره شود. گاهی این دعواها به قدری طول می‌کشد که باعث پدید آمدن دعواهای بزرگ در دنیای واقعی می‌شود.
گاهی این توهین و فحاشی‌ها پیامدهای روحی و روانی زیادی را با خود به همراه خواهند داشت. خبر خوب اینکه افراد می‌توانند با مراجعه به مراکز مرتبط به پیگیری این دسته جرم‌های سایبری بپردازند.

جرم اینترنتی شنود و جاسوسی اینترنتی

شنود و جاسوسی و به دست آوردن اطلاعات مهم و اساسی افراد یکی دیگر از جرایم مهم اینترنتی محسوب می‌شود.
امکانات زیاد فضای مجازی باعث شده است تا همیشه امکان سرقت و جاسوسی از اطلاعات مهم افراد وجود داشته باشد. حمله به اطلاعات مهم شرکت‌ها و مراکز و جاسوسی برای دست‌یابی به مهم‌ترین اطلاعات کشوری از جمله این جرایم سایبری و اینترنتی می‌باشند.
داشتن اطلاعات و شناخت روش‌های جلوگیری از هک شدن گوشی و رایانه از جمله عواملی است که می‌تواند مانع به تاراج رفتن اطلاعات مهم‌تان شود.

جرم اینترنتی دسترسی غیر مجاز،هک و نفوذ

در سال‌های اخیر برنامه نویسان کمک‌های فراوانی در جهت گسترش و بهبود مشاغل انجام دادند. اما همیشه برنامه نویسی به نفع بشر نبوده است حتی گاهی موجب وقوع جرایم اینترنتی شده است. عده‌ای از برنامه نویسان حرفه‌ای از نبوغ خود در جهت خلاف قانون و مقررات استفاده می‌کنند. این دسته از افراد با به کارگیری تکنیک‌های برنامه نویسی به سیستم‌های اطلاعاتی مهم رایانه شما نفوذ می‌کنند.
متاسفانه امروزه تعداد این هکرها در جهان در حال افزایش می‌باشد. با اینکه اقدامات فراوانی در جهت جلوگیری از هک شدن سیستم‌های رایانه‌ای شکل می‌گیرد. اما گاهی این پیشگیری‌ها نتیجه نمی‌دهد. با اینکه برخی از شرکت‌ها با استخدام متخصصان و برنامه نویسان حرفه‌ای سعی می‌کنند مانع از هک شدن اطلاعات مهم شوند. ولی هنوز هم شاهد وقوع این دسته از تخلفات اینترنتی هستیم.

سوء استفاده از اطلاعات خصوصی و اخاذی

یکی دیگر از روش‌های کلاه‌برداری اینترنتی سوء استفاده کردن از اعتماد افراد است. نحوه کار متخلفان در این روش بدین گونه است که ابتدا از در دوستی وارد می‌شوند. با شما ارتباط برقرار می‌کنند و صمیمی می‌شوند. هنگامی که شما کاملا به آن‌ها اعتماد کردید از شما می‌خواهند تصاویر، ویس‌ها و فیلم‌هایی از خود برای آن‌ها ارسال کنید.
سپس از این عکس‌ها در جهت سوء استفاده‌های مالی یا جنسی استفاده می‌کنند. زنان جوان و ناجوان که سواد رسانه‌ای کافی ندارند بیشتر طعمه این دسته از افراد قرار می‌گیرند.
بسیار دیده شده است که بانوان جوان به دلیل فشارهای روانی و ترس از آبرو به خودکشی اقدام می‌کنند. تنها راه جلوگیری از وقوع این دسته جرایم اینترنتی بالا بردن سواد اینترنتی و اعتماد نکردن به غریبه‌ها در فضای مجازی می‌باشد.

حمله سایبری

جرائم سایبری تنها بر علیه مردم عادی شکل نمی‌گیرد‌. گاهی این جرایم باعث اختلال در نظام سیاسی و اطلاعات یک کشور می‌شود.
هکرها در این دسته جرائم، نرم افزارهای مهم ارتباطی را هک می‌کنند. و پیام‌های سیاسی تاثیرگذاری را که از قبل آماده کرده‌ بوده‌اند به دست مردم عادی می‌رسانند.
هدف از حمله سایبری بر هم ریختن امنیت یک کشور و اختلال در نظام سیاسی کشور مدنظر می‌باشد.

ممانعت از دسترسی و ایجاد اختلال در سامانه های رایانه ای

دسترسی به اینترنت و استفاده از این فضا برای برقراری ارتباط و پیشبرد اهداف تجاری حق مسلم تمامی افراد است. گاهی هکرها با اختلال در اینترنت باعث می‌شود تا دسترسی افراد به سایت‌ها و نرم افزارها قطع شود.
ایجاد اختلال در فضای اینترنت به دست هکرها یکی دیگر از مهم‌ترین جرایم مجازی می‌باشد. خبر خوب اینکه در مشاوره با یک وکیل سایبری حرفه‌ای می‌توانید به پیگیری این دسته از جرایم بپردازید.

میانبر در پرداخت‌های اینترنتی

شاید کمی عجیب باشد اما هکرها توانایی دور زدن قوانین پرداخت‌های اینترنتی را دارند. این دسته از افراد با به کارگیری روش‌هایی بدون اینکه هیچ گونه پرداخت اینترنتی داشته باشند از خدمات و محصولات اینترنتی استفاده می‌کنند.
امروزه این روش به عنوان یکی از مهم‌ترین روش‌های جرایم آنلاین شناخته می‌شود. از پیامدهای این دسته از جرایم می‌توان به آسیب‌های اقتصادی فراوانی که دارندگان فروشگاه‌های اینترنتی متحمل می‌شوند اشاره کرد.
متاسفانه در سال‌های اخیر با افزایش مراکز فروش اینترنتی این دسته از جرایم نیز به طور قابل توجه‌ای افزایش یافته‌اند. بررسی منظم حساب و کتاب‌های فروشگاه اینترنتی یکی از روش‌های جلوگیری از این دسته جرایم اینترنتی می‌باشد.

بی توجهی به قوانین کپی رایت

حفظ مالکیت یک اثر هنری یا ادبی تنها به دنیای واقعی محدود نمی‌شود. همه ما مستلزم هستیم تا قوانین کپی رایت را در نظر گرفته و از آثار ادبی و هنری دیگران در فضای مجازی سوء استفاده نکنیم. این دسته از آثار معمولا با هدف کسب ثروت تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین سوء استفاده از آن‌ها می‌تواند ضرر و زیان‌های اقتصادی فراوانی برای صاحبان اصلی به دنبال داشته باشد.
این عوامل باعث شده است تا بی‌توجه‌ای و نادیده گرفتن قوانین مرتبط با کپی رایت یکی از انواع جرایم اینترنتی محسوب شود. و افرادی که از این قوانین پیروی نمی‌کنند مجرم تلقی شوند.

زیر پا گذاشتن قوانین فضای مجازی ایران

عده‌ای از افراد اینگونه تصور می‌کنند که فضای مجازی یک فضای گسترده و آزاد است. می‌توانند بدون در نظر گرفتن قوانین به انتشار تصاویر، متن‌ها و ویدیوهای مورد علاقه خود بپردازند. در صورتی که این گونه نیست.

امروزه فضای مجازی بخشی از زندگی انسان است و از نظر قانون و مقررات هیچ تفاوتی با دنیای حقیقی ندارد.

وقوع هر کدام از جرایم در فضای مجازی جرایم اینترنتی محسوب می‌شود.

تنها راه جلوگیری از این دسته جرائم سایبری در نظر گرفتن قوانین و مقررات مهم کشوری است. نادیده گرفتن هر کدام از این قوانین در فضای مجازی می‌تواند پیامدهای حقوقی سختی را به همراه داشته باشد.

دستبرد به بانک‌های اطلاعاتی مهم

هنگامی که قصد ورود به یکی از نرم افزارهای اینترنتی را دارید اطلاعات کاربری فراوانی از شما درخواست می‌شود. این اطلاعات در سرورهایی ذخیره می‌شود.
برخی از هکرها با به کارگیری نرم افزارهای ویروسی و مخرب به این اطلاعات دستیابی پیدا می‌کنند. دست‌یابی به این اطلاعات و سوء استفاده در جهت اهداف شخصی یکی دیگر از نمونه‌های جرایم اینترنتی می‌باشد.
گاهی برخی از مراکز و شرکت‌ها برای دستیابی به اهداف مالی خود از این اطلاعات شخصی استفاده می‌کنند. دستبرد به اطلاعات شخصی افراد یکی از جرائم اینترنتی می‌باشد که مجازات شدیدی در قوانین جمهوری اسلامی برای آن در نظر گرفته شده است.

مشاوره حقوقی سایبری با وکیل طباطبایی

وکیل طباطبایی یکی از وکلای باتجربه فعال در زمینه بررسی و پیگیری پرونده‌های سایبری می‌باشد.

اگر خواهان مشاوره حقوقی در زمینه جرائم سایبری هستید با ما تماس بگیرید. ما با بررسی جرایم اینترنتی رخ داده و در نظر گرفتن قوانین مرتبط سعی می‌کنیم تا حق و حقوق از دست رفته شما را بازپس بگیریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *