وکیل سایبری

نماد شایستگی و اعتماد

تماس با وکیل سایبری

09306734250 - 021-28427137

info@vakiltabatabaee.ir
جستجو کردن

مجازات رمالی های اینترنتی چیست؟

رمالی های اینترنتی
اشتراک گذاری مقاله

شکایت از رمالی های اینترنتی چگونه قابل انجام است؟

رمال یا فالگیر کسی است که توسط روش یا ترفندهایی قصد آگاه کردن افراد از موضوعاتی را دارد تا بتواند امکان کسب درآمد را برای خود فراهم کند. با گذشت زمان رمالی های اینترنتی روز به روز بیشتر شدند ولی باید بدانید که رمالی و فالگیری از جرایمی است که در آن افراد اقدام به اخذ مال مردم می‌کنند.

مجازات رمالی های اینترنتی در قانون، در قالب کلاهبرداری قابل پیگیری است. برای شکایت از کلاهبرداریان رمال، شخص باید به دادسرا مراجعه کند.

در رمالی های اینترنتی ، شخص رمال با شیوه های مختلف، ادعا می‌کند که از آینده خبر دارد و با فریب دادن مردم، اقدام به سودجویی می‌کند.

از آنجا که رمالی های اینترنتی در جامعه در حال افزایش است و مردم زیادی فریب این افراد را خورده‌اند، در این مقاله از سایت وکیل طباطبایی به این موضوع خواهیم پرداخت که مجازات رمالی های اینترنتی چیست؟ و چطور باید به دلیل جرم رمالی و فالگیری و جادوگری از این افراد شکایت کنیم؟ پس در ادامه همراه ما باشید.

رمالی های اینترنتی (1)

منظور از رمالی های اینترنتی چیست؟

رمال به افراد فالگیر می‌گویند که با آشنایی داشتن از ابزار و قدرت‌های ماورایی اقدام به ادعاهایی درباره خواسته مردم می‌کند. امروزه این کار به منبع کسب درآمد برخی از اشخاص تبدیل شده که با ارائه اطلاعاتی، از مردم طلب پول می‌کنند. ولی باید بدانید که هدف اصلی رمال‌ها گول ‌زدن مردم جامعه و کسب درآمد از آن‌ها است. رمال‌های اینترنتی یا همان دعانویس‌ها به افراد این باور را می‌دهند که در ازای خرج پول، مشکلاتی همچون باز شدن بخت جوانان، انواع خریدوفروش، شفای بیماران مریض حل خواهند شد.

ولی این باور گاهی درست، اما گاهی غلط است و می‌تواند روی زندگی هر شخصی تأثیر بگذارد. در واقع رمالی های اینترنتی که برای انجام دادن کارهای ناپسندی صورت بگیرند، نوعی کلاهبرداری هستند و این کار چه در فضای واقعی و چه در فضای مجازی جرم شناخته می‌شود.

روش های رمالی اینترنتی

رمالی جزو کارهایی است که به روش‌های گوناگون و با به‌ کارگیری ابزارهایی انجام می‌گیرد. فالگیرها برای اینکه بتوانند از طریق رمالی های اینترنتی و حضوری اطلاعاتی را در اختیار افراد بگذارند و هزینه‌ای بابت این کار بگیرند، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. البته هر یک از روش‌ها نیازمند دانش خاصی است تا رمال‌ها بتوانند با این کار مردم جامعه را متقاعد کرده و اعتماد آن‌ها را نسبت به خود جلب کنند.

انتخاب روش یا طریقه رمالی و فالگیری بر اساس نیاز و خواسته‌های هر مشتری قابل انتخاب است. چرا که هر کسی به ‌خاطر دلیل و علت خاصی به رمال مراجعه می‌کند. روش رمالی های اینترنتی به شکل زیر هستند:

  • رمالی با فال قهوه
  • رمالی با طالع ‌بینی
  • رمالی با علم رمل
  • رمالی با فال تاروت
  • رمالی با علوم غریبه

هر یک از روش‌های بیان شده برای علت‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند که دارای رنج قیمت مختلفی نیز هستند. البته گاهی اوقات رمال‌ها برای دریافت پول بیشتر، دست به استفاده از کارهای خطرناک و طلسم می‌زنند.

برای اینکه بدانید در برابر هتک حرمت در فضای مجازی چه باید کرد؟ اینجا کلیک کنید!

جرم فالگیری و رمالی های اینترنتی چیست؟

ممکن است شما هم جزو کسانی باشید که گیر رمال‌ها افتاده‌اید و هزینه‌های گزافی خرج کرده‌اید یا سرتان کلاه رفته است. در این صورت حتما می‌خواهید بدانید که جرم فالگیری و رمالی های اینترنتی چیست؟ و قانون در این باره چه می‌گوید!

ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری پاسخ این سوال را به شکل زیر داده است:

“هرکسی از راه تقلب و حیله مردم آنها را به وجود شرکت یا کارخانه یا داشتن مال، اموال و اختیارات واهی فریب بدهد. یا آنها را از حوادث و اتفاقات ناگوار و غیرواقع بترساند و به امور غیرواقع امیدوار کند یا از طریق وسایل تقلبی، مال و اموال یا اسناد یا حواله جات و… را از آنها بگیرد و از این راه مال مردم را بگیرد، کلاهبردار به حساب می‌آید. و به حبس از 1 تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی به همان مقدار که گرفته است، محکوم می‌شود.”

اگر قربانی کلاهبرداری شدید، می‌توانید از وکیل طباطبایی در این خصوص کمک بگیرید

درواقع باید بدانید که این قانون هر موردی که در آن بحث فریب مردم با شیوه متقلبانه صورت بگیرد را جرم می‌داند؛ بنابراین هرکسی مرتکب این جرم شود، به مجازات جرم کلاهبرداری محکوم خواهد شد. البته این به حکم قاضی بستگی دارد و اگر قاضی رمالی را کلاهبرداری در نظر بگیرد، در آن صورت است که برای رمال مجازات حبس تعزیری از یک تا 7 سال همراه با جزای نقدی در نظر خواهد گرفت.

علاوه بر این بحث کلاهبرداری، عنوان‌هایی مانند کلاشی در ماده 712 قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات ذکر شده که با توجه به آن هرکسی تکدی یا کلاشی را پیشه خود قرار دهد و توسط این راه امرار معاش یا ولگردی کند، به حبس از 1 تا 3 ماه محکوم خواهد شد و اگر با وجود توان مالی خوب، مرتکب این عمل شود، علاوه بر مجازات فوق، همه اموالی که از این طریق به دست آورده است مصادره می‌شود.

رمالی های اینترنتی (2)

نحوه شکایت از جرم رمالی های اینترنتی و دعانویسی

برای اینکه از جرم رمالی یا دعانویسی شکایت کنید، باید یک حساب کاربری در سامانه ثنا داشته باشید تا درباره پرونده شکایت از این جرم، اطلاعاتی مانند جلسات و رای‌های صادره را به دست آورید. دقت کنید که اگر از حساب کاربری این سامانه و نام کاربری و رمز، برخوردار نیستید باید حتما به سامانه ثنا برای ثبت نام خود مراجعه کنید. سپس برای شروع طرح دعوا، به دفتر خدمات الکترونیک قضایی شکواییه مراجعه نمایید.

در نهایت رسیدگی به پرونده شکایت از جرم رمالی با تقاضای شاکی از دادسرا که مرجع تعقیب است، آغاز خواهد شد. به این صورت که فرد شاکی باید شکواییه‌ای به این مرجع ارائه دهد و رسیدگی به آن را از دادستان تقاضا کند.

سپس دادستان در صورت وارد بودن دعوا، پرونده را برای رسیدگی و تحقیقات مقدماتی به بازپرس ارسال خواهد کرد.بعد از آن پس از صدور کیفر خواست از سوی دادستان، به طور معمول پرونده به دادگاه کیفری دو فرستاده خواهد شد و دادگاه به این پرونده رسیدگی و رای را صادر خواهد کرد. البته در مواقعی نیز رسیدگی در صلاحیت دادگاه کیفری یک یا دادگاه انقلاب است.

جرم فالگیری و رمالی و دعانویسی را چطور اثبات کنیم؟

جرم فالگیری و رمالی و دعانویسی در برخی از شرایط همانند جرم کلاهبرداری محسوب می‌شود؛ ولی لازمه این که رمال یا فالگیری کلاهبردار تلقی شود و مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد، موارد زیر هستند:

  • وسایل مورد استفاده رمال برای اغفال مردم متقلبانه باشد.
  • مردم به دلیل عدم آگاهی زیاد و باور به خرافه‌ها، اغفال شده و فریب بخورند.
  • در صورتی که مال یا وجه نقد پرداخت شده باشد.
رمالی اینترنتی

چند راه برای جلوگیری از رمالی های اینترنتی

برای اینکه در دام رمالی های اینترنتی گرفتار نشوید، راهکار اول این است که به ادعاهای رمالان اینترنتی اعتماد نکنید! باید بدانید که رمالی علم خاصی ندارد و درواقع هیچ مدرکی برای اثبات آن موجود نیست.

همچنین شما نباید اطلاعات شخصی خودتان را به رمالان اینترنتی، ارائه دهید. به دلیل اینکه رمالان اینترنتی ممکن است از اطلاعات شخصی شما سوءاستفاده کنند.

یک مورد دیگر که باید به آن توجه کنید این است که در صورتی که احساس کردید قربانی رمالی های اینترنتی شدید، می‌توانید با یک پلیس یا یک مشاور صحبت کنید. همچنین می‌توانید در بخش دیدگاه‌های این مقاله سوالات خود را مطرح کنید تا در کم‌ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم.

رمالی های اینترنتی

سخن پایانی

ما در این مقاله به مجازات رمالی های اینترنتی و نحوه شکایت از مجرمین پرداختیم. برای اینکه در دام فریب و حیله‌های رمال‌ها گرفتار نشوید، باید به تمام نکات گفته شده توجه کنید و به آنها اعتماد نکنید. امید است با بیان این مطالب توانسته باشیم اطلاعات کامل و کاربردی راجع به رمالی های اینترنتی را در اختیارتان قرار دهیم.

یک پاسخ

  1. سلام براثر رمالی تمام مایملکم را تصاحب کرده سه ساله راه حلی پیدا نمیکنم فقط شاهد براقرار کننده مرتکب این جنایت دارم وبس ماموربگرده ممکنه در منزل طلسم راهم پیدا کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *