آدرس: کرج، بلوار طالقانی شمالی، برج سایه، طبقه ۱۰، واحد ۳۱

info@vakiltabatabaee.ir

جستجو کردن

مجازات اقدام علیه امنیت کشور

اقدام علیه امنیت ملی و مجازات آن
اشتراک گذاری مقاله

 امنیت ملی کشور

به مجموعه اقداماتی که در بر گیرنده جان و مال و منافع کشور باشد، امنیت ملی می گویند. حال اگر، گروهی اقدام به ترور و خرابکاری در کشور، بمب گذاری و… نمایند، رعب و وحشت و هرج و مرج در جامعه ایجاد می شود و ناامنی بیداد می کند. وقتی جرم یا جرائمی علیه یک جامعه، ملت، تمامیت یک کشور انجام شود، امنیت ملی یک کشور به خطر می افتد. عدم امنیت در جای جای کشور ایجاد می شود. به همین خاطر برای جلوگیری از وقوع عدم امنیت در جامعه برای چنین جرایمی مجازات هایی هم در قانون مجازات اسلامی تعریف می شود.

برای خواندن مجازات و پیگیری تهدید در فضای مجازی کلیک کنید.

جرایم رایج علیه امنیت ملی کشور و مجازات آنها:

ایجاد اخلال در نظم عمومی، جاسوسی، محاربه،  تبلیغ و همکاری علیه نظام کشور.

ایجاد اخلال در نظم عمومی و مجازات آن

  • در صورت ایجاد هر گونه اخلال در نظم عمومی، فعالیت های عادی جامعه با اختلال رو به رو می شود. ایجاد این اخلال از نگاه قانون جرم می باشد و فرد یا افراد مجرم مجازات می شوند.

مجازات ایجاد اخلال در نظم عمومی: بر اساس ماده 618 قانون مجازات اسلامی هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

محاربه

  • بر اساس ماده ۲۷۹ قانون اسلامی کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها به نحوی که موجب ناامنی شود، محاربه می باشد.

در ماده 279 هم چنین بیان شده است که هر زمانی که فردی با انگیزه و غرض شخصی به سمت افراد دیگری سلاح بکشد این کار وی جنبه عمومی ندارد و هم چنین فردی که به روی مردم اسلحه بکشد و اما به دلیل ناتوانی باعث از بین رفتن امنیت در محیط نشود نیز نمی تواند از مصادیق محاربه به شمار رود. زمانی که در این ماده صحبت از مردم می شود یعنی این جرم باید جنبه عمومی داشته باشد. کل افراد جامعه را درگیر خود کند.

مجازات محاربه در ماده 282 قانون مجازات اسلامی: مجازات این جرم عبارت است از : قطع کردن دست راست و پای چپ، اعدام، صلب و نفی بلد. انتخاب هر یک از امور چهارگانه مذکور در ماده(۲۸۲) به اختیار قاضی می باشد.

مجازات اقدام علیه امنیت

جاسوسی و مجازات آن

  • بر اساس ماده 501 قانون مجازات اسلامی هرکس نقشه ها، اسناد، اسرار و تصمیمات مربوط به سیاست داخلی و خارجی کشور را عالما و عامدا در اختیار افراد فاقد صلاحیت قرار دهد یا بدون اجازه مأموران و مقامات صلاحیت دار اقدام به سرقت یا کسب اطلاعات از اسناد، نقشه ها و… بنماید مرتکب جرم جاسوسی می شود.

با توجه به کیفیات و مراتب جرم، مجازات جرم جاسوسی یک تا ده سال حبس میباشد.

  • جرم تبلیغ علیه نظام یا جرم تبلیغ به نفع گروه های مخالف نظام، از جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی محسوب می شود.

تبلیغ و همکاری علیه نظام کشور

مجازات تبلیغ علیه نظام بر اساس ماده 500 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375، هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروه ها و سازمان های مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید به حبس از 3 ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

سخن پایانی

وجود امنیت در یک کشور ضامن سلامت و آسایش افراد در یک جامعه می باشد. ایجاد فضای ناامن در یک جامعه به روش های مختلفی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، جرم تلقی می شود. طبق قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات هایی تعیین می شود.

در صورت داشتن هر گونه سوال و نیاز به راهنمایی در این زمینه، وکیل طباطبایی با تخصص و دانش کافی می تواند بهترین راهکارها را جهت حل مشکل تان ارائه نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات جدید