جرم و مجازات ردیابی گوشی همسر
ردیابی گوشی همسر جرم است؟
ردیابی گوشی همسر یکی از رایج ترین موارد دسترسی غیر مجاز است که این روزها بین زوجین رخ می دهد و منجر به برملا شدن برخی زوایای پنهان زندگی آنان میشود. استفاده روز افزون از اینترنت و شبکه های مجازی و بهره مندی از ابزارها و امکانات نرم افزاری مختلف، برخی همسران را ترغیب می کند که از این امکانات برای هک گوشی و تلفن همراه و کنترل و ارزیابی رفتار یکدیگر استفاده نمایند.
وقتی یکی از زوجین احساس می کند همسرش دارد به او خیانت می کند ممکن است وسوسه شود که از اقدامات غیر اخلاقی برای نظارت پنهانی بر رفتار همسر خود بهره ببرد. به همین خاطر وی برای به دست آوردن مدرک، اقدام به ردیابی گوشی همسرش می کند.
باید بدانید ارتکاب اعمالی که در اصطلاح ، تحت عناوین شنود، استراق سمع، دسترسی غیر مجاز ، هک و نفوذ شناخته میشوند گذشته از آنکه امری غیر اخلاقی به شمار می روند، از منظر قانونی، تحت شرایطی جرم محسوب می گردند و برای مرتکب آنها مجازات در نظر گرفته شده است.
ردیابی گوشی همسر و فرزند با هماهنگی قبلی
گاهی اوقات زوجین و یا والدین با هماهنگی یکدیگر برای اطمینان از فقدان خطر و تهدید برای یکدیگر اقدام به ردیابی گوشی می کنند تا در صورت وجود خطر بتوانند به کمک فرد بشتابند.
بنابراین در موارد مذکور ، ردیابی گوشی همسر به خاطر شفافیت رابطه اتفاق می افتد و زوجین از آن اطلاع دارند. به این صورت که هر یک از زوجین می تواند از طریق ردیابی گوشی همسر خود، موقعیت مکانی او را پیدا کند. این کار کمک می کند تا بتواند برنامه ریزی های روزانه خود را متناسب با موقعیت مکانی همسر خود تنظیم کند.
آیا به لحاظ فنی امکان ردیابی گوشی همسر وجود دارد؟
باید بدانید امکان ردیابی گوشی همسر با استفاده از ردیاب های رایگان یا نرم افزارهایی که در فضای مجازی تبلیغ می شود، وجود ندارد. زیرا ردیابی گوشی نیاز به وقت و زمان زیادی برای تولید نرم افزار دارد و باید برای هر سیستم، ردیاب خاص و کاربردی طراحی شود. از اینرو عرضه نرم افزارهای رایگان قطعاً برای سازندگان سودی ندارد و این کار ممکن است با هدف کلاهبرداری یا هک گوشی شما باشد! س مراقب تبلیغات فریبنده باشید.
بسیاری از کلاهبرداران اینترنتی با انتشار مطالبی در باره بهترین برنامه ردیابی گوشی همسر، کاربران را فریب می دهند و از طریق ارسال لینک های مخرب، گوشی آن ها را هک می کنند.
اگر بخواهیم عاقلانه فکر کنیم استفاده از برنامه های ردیابی رایگان کاملاً غیر ممکن است. زیرا شرکت هایی که برای ساخت نرم افزارهای ردیابی فعالیت می کنند، قطعاً می خواهند از فروش نرم افزارهای خود سود ببرند و هیچ وقت نمی آیند آن ها را رایگان در اختیار دیگران قرار دهند.
جرم ردیابی گوشی همسر
دسترسی غیر مجاز و یا هک تلفن ، جرم محسوب می شود. بدین معنا که چنانچه انجام این کار بدون اطلاع و دریافت مجوز صورت پذیرد با مجازات قانونی همراه خواهد بود. ماده 729 قانون مجازات اسلامی[ماده 1 قانون جرایم رایانه ای]- (جزای نقدی اصلاحی 1403/3/30) مقرر می دارد: هرکس به طور غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از شصت و شش میلیون (66,000,000) ریال تا دویست و شصت و چهار میلیون (264,000,000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
با بررسی و دقت نظر در این ماده قانونی چند نکته که قانونگذار در مورد آن حساسیت ویژه داشته به قرار زیر قابل توجه می باشند(دسترسی غیرمجاز به داده ها، سامانه های رایانه ای یا مخابراتی در صورت وجود شرایط زیر جرم خواهد بود):
۱- دسترسی بدون مجوز قانونی با اجازه شخص باشد.
بنابراین در مواردی که عمل ارتکابی از اعطای مجوز یا اجازه به صورت تصریحی یا تلویحی داشته باشد ، دسترسی به داده ها جرم نخواهد بود. مانند اینکه گوشی همسر فاقد رمز عبور بوده و مثلا همیشه روی میز قرار داشته و طرف مقابل همیشه به آن دسترسی داشته و با مخالفتی هم روبرو نمی شده است.
۲- داده ها یا سامانه ها برخوردار از تدابیر امنیتی باشند. چرا که حمایت قانونی شامل افرادی میشود که خودشان تدابیر امنیتی اولیه را برای حریم خصوصی شان برقرار کرده باشند . در این موارد چنانچه گوشی یا رایانه شخصی دارای رمز عبور باشد ، دسترسی به آن بدون اجازه قبلی، میتواند از نظر قانونگذار جرم در نظر گرفته شود و لذا با مجازات همراه باشد.
نکته اول: این ماده به طور گسترده ، هم شامل زمانی میشود که شخصی در دنیای واقعی قفل را به نحوی بشکند و به سامانه ها دسترسی پیدا کند و هم زمانیکه در فضای مجازی از طریق هک و عبور از تدابیر امنیتی ، به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.
نکته دوم : هک، نفوذ و دسترسی؛ چه به صورت فنی و با استفاده از نرم افزار، چه به صورت غیر فنی مثل فریب دادن شخص برای در اختیار گذاشتن نام کاربری و رمز عبور صورت پذیرد، قانونگذار بین این دو مورد تفاوتی قائل نمیشود.
نکته سوم: با استناد به این ماده از قانون ، هم دسترسی به سامانه و هم دسترسی به داده ها (در صورت وجود سایر شرایط) جرم میباشد. بنابراین اگر فردی از تدابیر امنیتی شما عبور کند و وارد سیستم شود، حتی بدون اینکه اطلاعاتی را مشاهده کند، عمل وی جرم بوده و قابل مجازات میباشد.
باید گفت دادگاهها در یک رویه قضایی، در مواردی که یکی از زوجین اقدام به ردیابی گوشی همسر خود میکند معمولاً راه مماشات را پیش میگیرند و چندان جدی موضوع درخواست زوج یا زوجه برای غقوبت متخلف را پیگیری نمی کنند. به عنوان مثال، دادگاههای خانواده چنین امری را برای درخواست طلاق بویژه از طرف روجه مورد توجه قرار نمیدهند.
عواقب ردیابی گوشی همسر
مشکلاتی که بعد از ردیابی گوشی همسران برای خانواده ها پیش می آید، جبران ناپذیر است. این اتفاق ها باعث سلب اعتماد و از بین رفتن روابط سالم زوج ها می شود. گاهی اوقات روابط زوجین به قدری تیره و تار می شود که برای جدایی اقدام می کنند و درخواست طلاق می دهند.
شاید ردیابی گوشی همسر دروغ های بزرگی را برملا کند و بتواند خیانت یکی از زوجین را اثبات کند، اما به هر حال هک پیام رسان های مجازی آن هم به صورت غیر مجاز، حتی اگر توسط همسر اتفاق افتاده باشد، جرم بزرگی است.
قوانین جرائم رایانه ای برای جرم های سایبری قابل اجرا هستند و دستگاه های قضایی هیچ تفاوتی بین همسر یا یک فرد غریبه نمیگذارند! بنابراین اگر با همسر خود دچار مشکل شده اید و به خاطر رفتارهای ناپسند او در شبکه های اجتماعی ناراحت هستید، می توانید با یک مشاور یا وکیل حقوقی صحبت کنید.
انگیزه های ردیابی گوشی همسر
مهمترین انگیزه برای ردیابی گوشی همسر سوء رفتار و گرفتن رای مثبت دادگاه است. گاهی اوقات زوج هایی که به خاطر تقسیم دارایی یا مشکلات دیگر به دادگاه مراجعه کرده اند، برای تعیین نفقه یا اثبات خیانت همسر خود و همچنین جلب نظر قاضی برای اعطای حضانت، اقدام به جاسوسی و هک گوشی همسر می کنند.
متاسفانه شبکه های اجتماعی این روز ها تاثیر زیادی در کار و روابط خانوادگی ما دارند. به همین خاطر است که اگر درگیر پرونده طلاق شویم، برای اینکه بتوانیم شریک زندگی خود را بدتر جلوه دهیم، دست به دامان ردیابی گوشی همسر می شویم و بدون اینکه از مجازات های آن آگاه باشیم کارهای غیرقانونی انجام می دهیم.
آیا امکان ردیابی گوشی همسر به صورت قانونی وجود دارد؟
معمولاً دستکاری رایانه یا گوشی همسر به صورت غیرقانونی انجام می شود. مگر اینکه خود همسر اجازه لازم را به شریک زندگی خود داده باشد. در غیر این صورت هک گوشی همسر می تواند تبعات قانونی در پی داشته باشد. گاهی اوقات ردیابی گوشی همسر با اجازه مراجع قانونی انجام می شود و این کار مجازاتی ندارد.
مجازات هک واتساپ در گوشی همسر
گاهی اوقات زوجین برای هک واتساپ اقدام به ردیابی گوشی همسر خود می کنند. این پیام رسان که کاربران بسیاری دارد، روزانه میلیون ها پیام را بین کاربران انتقال می دهد. البته سطح امنیتی واتساپ بسیار بالا است و امکان دستیابی هکر ها به واتساپ تقریباً وجود ندارد.
اما افرادی هستند که از طریق برنامه های مخصوص وارد این شبکه اجتماعی می شوند و پیام های رد و بدل شده فرد را به دست می آورند. مجازات هک واتساپ چه در گوشی همسر چه گوشی هر فرد دیگری، جزای نقدی و حبس تعزیری است. اگر به هر دلیلی بدون اجازه همسر خود وارد پیام رسان واتساپ او شده اید، مجرم محسوب می شوید و همسر شما می تواند از طریق پلیس فتا شکایت خود را پیگیری کند. در این صورت ممکن است مشمول ماده یک قانون جرایم رایانه ای شوید که مقرر می دارد:
[ماده 1 قانون جرایم رایانه ای]- (جزای نقدی اصلاحی 1403/3/30)- هرکس به طور غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از شصت و شش میلیون (66,000,000) ریال تا دویست و شصت و چهار میلیون (264,000,000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
مجازات هک تلگرام در گوشی همسر
اگر هدف از ردیابی گوشی همسر، هک تلگرام و دسترسی به پیام های این شبکه اجتماعی باشد، باز هم جرم محسوب می شود و امکان پیگیری آن در پلیس فتا و دادسرای جرایم رایانه ای وجود دارد.
کلام پایانی
ردیابی گوشی همسر با استفاده از نرمافزار ها و برنامه های مختلفی امکان پذیر است. اگر معتقدید که شریک زندگی شما رفتار نامناسبی دارد و به خاطر عدم صداقت او ناراضی هستید، می توانید با یک مشاور یا وکیل خانواده صحبت کنید.
چنانچه در مورد امور حقوقی رایانه ای قصد تحقیق و بررسی دارید میتوانید به یک وکیل سایبری مراجعه نمایید.
بهتر است شما ردیابی پنهانی گوشی همسر را جرم محسوب کنید. حتی اگر شما بعد از ردیابی گوشی ، بتوانید اثبات کنید همسرتان از نظر اخلاقی مشکل دارد باز هم خود را از نظر قانونی با خطر مواجه ساخته اید. پس بهتر است به جای انجام چنین اقداماتی، حتماً با یک وکیل اینترنتی صحبت کنید.