وکیل سایبری

نماد شایستگی و اعتماد

تماس با وکیل سایبری

09306734250 - 021-28427137

info@vakiltabatabaee.ir
جستجو کردن

وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی

وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی
اشتراک گذاری مقاله

وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی

روند توسعه اینترنت و دسترسی افراد مختلف به آن نسبت به گذشته به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. ویژگی های مثبت فضای مجازی را نمی توان کتمان کرد، اما متاسفانه اشکال جدیدی از جرایم به وجود آمده اند که با نام جرایم اینترنتی شناخته می شوند.

همه گیر شدن و گسترش استفاده از تلفن های هوشمند و به دنبال آن دسترسی به اینترنت و حضور همیشگی برخی افراد در آن، ایده هایی برای انجام جرایم سایبری به وجود آورده است. مواردی که بعضا شاید از جرایم در فضای حقیقی هم خطرناک تر و ناگوارتر باشند. نشانه گرفتن آبرو و اموال افراد، از جمله جرایمی بوده که در سال های اخیر مشاهده شده است.

از این رو نیاز به وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی یا وکیل سایبری در مقایسه با قبل بسیار بیشتر شده است. خوشبختانه این مشکلات نیز درست مانند سایر چالش ها قابل پیشگیری و برطرف شدن هستند. برای آگاهی بیشتر از محیط اینترنت، جرایم و وظایف وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی ، تا انتهای این مطلب همراهمان باشید.

جرایم سایبری چیست و شامل چه مواردی است؟

جرایم سایبری، جرایم اینترنت یا جرایم رایانه ای دسته ای از جرایم ارتکابی در فضای مجازی را شکل می دهند که می توانند برای افراد مختلف دردسرساز باشند. حتی گاهی خود فرد با خبر نیست که افراد یا گروهی در حال سواستفاده از اطلاعات و اموالش هستند و بعدها متوجه این منظور می شود.

از جمله جرایمی که قابلیت طرح دعوا را دارند و می توان برای آنها به وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی مراجعه کرد، می توان این موارد را نام برد:

وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی حرفه ای

  • جعل رایانه ای از طریق حضور در شبکه های اجتماعی و سواستفاده از اطلاعات دیگران از این طریق که نمونه های آن در سال های اخیر به وفور مشاهده شده است.
  • دسترسی غیرمجاز هر فرد به شبکه های اجتماعی شما مانند تلگرام و اینستاگرام و استفاده از اطلاعات آن
  • انواع کلاهبرداری رایانه ای و کلاهبرداری در شبکه های اجتماعی در ارتباط با اموال و اطلاعات دیگران
  • به سرقت رفتن اطلاعات شما در تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی توسط هکرها و افراد سودجو
  • سرقت اطلاعات از وب سایتی که به عنوان بلاگ یا فروشگاه در اختیار شماست.
  • دسترسی غیر مجاز به ایمیل شما و استفاده از اطلاعات و بررسی پیام های آن
  • انتشار به قصد اخبار کذب و افترا در اینترنت که باعث سوء تفاهم و انتقال اطلاعات اشتباه به مخاطبان شود.
  • انواع توهین به افراد در شبکه های اجتماعی مانند توهین قومیتی یا شخصی
  • برداشت غیر قانونی از از حسابهای بانکی
  • انتشار تصاویر خصوصی افراد در شبکه های اجتماعی، به گونه ای که با آبروی آنها بازی شود.
  • مزاحمت برای افراد از طریق شبکه های مجازی

البته به غیر از این جرایم، موارد دیگری هستند که در صورت بروز آنها می توان به وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی مراجعه کرد. با این حال متاسفانه شمار این جرایم در سال های اخیر بسیار زیاد بوده و هنوز هم آثاری از آنها در فضای مجازی مشاهده می شود.

متاسفانه بسیاری از کاربران در برابر این تهدیدها و جرایم سکوت کرده و اقدام خاصی انجام نمی دهند. همین باعث شده است میزان این خطاها در سال های اخیر بیشتر و بیشتر شود. البته این نکته را هم باید در نظر داشت که برخی افراد تصور می کنند امکان طرح دعوای جرایم شبکه های اجتماعی و شکایت از پیج های آنان در شبکه های مجازی مانند اینستاگرام، تلگرام و واتساپ به همراه وکیل اینستاگرام وجود ندارد. در حالی که میتوان برای همه دعاوی مطرح در شبکه های اجتماعی به وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی مراجعه نمود.

آیا می توان از فردی در فضای مجازی شکایت کرد؟

عده ای از افراد روزانه تهدیدهایی را در فضای مجازی دریافت می کنند که ممکن است آنها را چندان جدی نگیرند. به نقل از وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی بد نیست بدانید تمام این محتواها در فضای مجازی و موجود در نرم افزارهای شبکه اجتماعی، تلفن همراه یا ایمیل، قابل استناد در دادگاه به عنوان دلیل علیه شخص تهدید کننده خواهند بود.

این یعنی در صورت مشاهده یا دریافت این نوع تهدیدها، می توانید به دادسرا مراجعه کرده یا موضوع را از طریق پلیس فتا پیگیر باشید. استفاده از خدمات وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی نیز راه فوق العاده دیگری برای پیگیری است.

با توجه به صحبت های وکیل تلگرام در زمانی که کسی شما را به افشای اطلاعات خصوصی مانند تصاویر، چت ها، صدای ضبط شده و فیلم تهدید می کند، حتی اگر آن عمل را واقعا هم انجام ندهد، این عمل وی، ارتکاب جرم و تهدید بوده و از سوی شما قابل شکایت و پیگیری است. آمارها نشان می دهد چنین تهدیدهایی در فضای مجازی اکثرا هم عملی نمی شوند، اما باز هم می توانید مانع پیشروی تهدیدهای آنها شوید.

پیگیری قضایی چت ها در شبکه های مجازی

عده زیادی تصور می کنند متن چت ها در چت روم ها و شبکه های اجتماعی به همراه ایمیل، صدای ضبط شده و فیلم دلایل قانع کننده ای برای پیگیری قضایی و شکایت نیستند، در حالی که تصورشان اشتباه است. قانون این دسته از تهدیدها را به رسمیت شناخته و برنامه هایی برای پیگیری آن ها دارد.

قانون مجازات اسلامی و جرایم رایانه ای به ما می گوید تهدید، ایجاد هراس به منظور اخاذی مالی یا کامجویی غیراخلاقی در موبایل و تمام شبکه های اجتماعی، قابلیت پیگیری دارد و باید با فرد تهدید کننده برخورد لازم صورت گیرد. برای پیگیری چنین مواردی بهتر است ابتدا با وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی مشاوره نمایید.

شیوه سنجش صحت مدارک مجازی در دادگاه

مستند به ادعای وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی، دادگاه از کارشناسان حوزه فناوری استفاده کرده و صحت مدارک شما را طبق آن بررسی می کند. چنانچه این مدارک تایید شود، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت. این نوع از جرایم در دسته جرایم دعاوی کیفری قرار می گیرد.

انجام عملی که شاید باعث زیان و رفتن و همچنین شرافت و افشای اسرار خانوادگی شود، جرم مستقلی است براساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی حتی تا 74 ضربه شلاق یا 2 سال حبس برای آن در نظر گرفته می شود. خواه فرد تهدید کننده از این راه ، اخاذی کرده یا نکرده باشد. این قانون برای همه افراد تهدید کننده قابل اجرا است، مگر در مواردی که بتوانند از خود و عملشان به درستی دفاع کرده و دلیلی قانع کننده برای آن داشته باشند.

وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی (2)

نوع مجازات برای خاطیان جرایم رایانه ای چیست؟

تمام موارد گفته شده علاوه بر بسیاری از کشورهای جهان، در کشور ما نیز جرم انگاری شده است. وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی تاکید دارد که مواردی مانند توهین، تمسخر و فحاشی از مصادیق قابل مجازات در قانون است.

این یعنی اگر شخصی چنین رفتارهایی را انجام دهد، در واقع جرم کرده و پلیس فتا نسبت به شناسایی آن اقدام می کند. فرد خاطی در نهایت تحویل مراجع قضایی داده خواهد شد. چند مورد از جرایم موجود در فضای مجازی را در ادامه با هم مرور می کنیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.

1- افشای اطلاعات در فضای مجازی

افشای اطلاعات خصوصی افراد دیگر در فضای مجازی بر اساس گفته های وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی جرم بوده و جزای نقدی و تا 2 سال حبس برای آن در نظر گرفته می شود. متاسفانه بعضا شاهد انتشار تصاویر، ویدیوها، صوت یا چت های دیگران هستیم که انگیزه افراد از انجام این کار می تواند اخاذی، ارعاب، تهدید یا کام جویی اخلاقی باشد.

این رسانه ها حتی گاهی به صورت گسترده در فضای مجازی پخش شده و برای جلوگیری از آن باید نهایت تلاش را به کار برد. گفتنی است قانون در برابر چنین جرایمی به طور قاطعانه برخورد می کند تا میزان آنها در جامعه کمتر شود.

2- ضرر آبرویی یا شرافتی و افشای اسرار خصوصی

وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی می گوید هر عملی که ممکن است به آبرو و شرافت فرد دیگر آسیب بزند، به تنهایی یک جرم مستقل در نظر گرفته میشود. مطابق با ماده 669 قانون، برای آن 74 ضربه شلاق و بین 2 ماه تا 2 سال حبس در نظر گرفته شده است.

چنانچه کاربران توسط فردی یا گروهی تهدید به افشای اطلاعات خصوصی شدند، بدون هیچ ترسی می توانند موضوع را به همراه مدارک موجود به پلیس فتا و دستگاه قضایی اطلاع دهند تا سایر مراحل توسط آن ها پیگیری شود. قانون در برابر این شرایط، مدافع چنین افرادی است که حق شکایت برای آنها وجود دارد. اگر در کنار شکایت از خدمات و تجربه وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی نیز استفاده کنند، زودتر به نتیجه خواهند رسید.

3- توهین، ناسزا و فحاشی

از ناهنجاری های دیگر فضای مجازی که در شبکه هایی مانند تلگرام و وانساپ شاهدش هستیم، ناسزاگویی به فردی است که هیچ توهینی به دیگران نکرده است. بنابراین چنین فردی می تواند از حقوق قانونی خود دفاع کرده و موضوع را با پلیس فتا و نهادهای دیگر در میان بگذارد. قانون طبق ماده 608 ، این دسته از جرایم را جرم انگاری کرده و جزای آن بین 1 تا 5 میلیون تومان به همراه 74 ضربه شلاق است.

البته برخی مواقع به طرف مقابل آسیبی هم وارد شده و این از طریق پزشکی قانونی یا پلیس های تخصصی قابل پیگیری است. به طور مثال شاید قتل یا خودکشی به خاطر تهدیدات سایبری در فضای مجازی برای یک سری افراد تجربه شود که قانون این موضوع را نیز پیگیری میکند.

در اینگونه موارد مشاوره با وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی بهترین انتخاب و بهترین تصمیم خواهد بود.

توصیه های مهم برای استفاده از فضای مجازی

با اطلاع از این قوانین می توان دریافت که عمل های مجرمانه زیادی در فضای مجازی و به خصوص اپلیکیشن هایی مانند تلگرام و واتساپ به صورت روزانه در حال رخ دادن است. و هیچیک از دید پلیس فتا و نهادهای دیگر به دور نیست. بنابراین اشخاصی که به صورت عمدی یا سهوی مرتکب این خطاها می شوند، باید در هر لحظه آماده پاسخگویی و تحمل مجازات قانون باشند.  

قابل ذکر است انجام این خطاها به صورت سهوی و عمدی با هم تفاوت داشته و مجازات های مختلفی نیز برایشان در نظر گرفته می شود. برای این منظور به کاربران توصیه می شود که تا جای ممکن از اطلاعات شخصی مانند عکس و فیلم خود در این نرم افزارها استفاده نکنند؛ زیرا خطر سودجویی کاربران در هر زمانی وجود دارد.

حتی شاید چند سال از پخش تصاویر و ویدیوها گذشته باشد و بعدها افراد به دنبال سودجویی از شما باشند. سرعت انتشار در فضای مجازی نسبت به گذشته به طرز عجیبی بیشتر شده و این دیگر فرصتی برای بی توجهی به آن را باقی نمی گذارد.

شیوه انتخاب بهترین وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی

اگر حتی یکی از اتفاقات گفته شده برای شما رخ داده باشد، می توانید این موضوع را پیگیری کنید. افرادی که اطلاعات کافی از این حوزه ندارند، بد نیست از تجارب وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی استفاده کنند. البته پیدا کردن وکیل واتساپ که تجربه و مهارت لازم در این زمینه را دارد، شاید در وهله اول دشوار به نظر برسد. از ویژگی های یک وکیل فضای مجازی مناسب، این موارد را باید نام برد:

  • قیمت پیشنهاد شده از سوی وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی باید منصفانه و متناسب با خدماتی باشد که ارائه می دهد. در غیر این صورت بهتر است فرد دیگری را برای انجام این کار پیدا کنید.
  • وکیل برای بررسی هر چه بهتر پرونده شما باید مشاوره اولیه ای را برایتان در نظر بگیرد. این جلسه از جهت آشنایی بیشتر با شما و اتفاقات رخ داده اهمیت زیادی دارد.
  • امروزه وکلای زیادی را می توان از طریق فضای مجازی استخدام کرد. برخی از آنها سایت ها و صفحاتی دارند و خدماتشان را در آنجا درج کرده اند. در هر منبعی نیز می توان امتیاز و نظرات کاربران را نسبت به آن وکیل مشاهده کرد. لذا پیشنهاد می کنیم دقت زیادی را در مورد آن ها داشته باشید. در حالی که شناسایی وکیلی مجرب در گذشته کار دشواری بود، امروزه با در نظر این شرایط می توان به هدف رسید.

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم در مورد جرایم شبکه های اجتماعی و مجازات آنها با شما صحبت کنیم. اگر به هر دلیلی درگیر دعاوی این حوزه شدید، می توانید برای رفع آن به یک وکیل دعاوی شبکه های اجتماعی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *